Alina Pana, frumoasa concurenta care a facut senzatie la Exatlon, in echipa “Razboinicilor”, pofteste la nunca de cocos. Zilele trecute, ea si-a cumparat nuca de cocos si a preparat-o fix asa cum obisnuia sa faca pe cand se afla in Republica Dominicana, in competitia Exatlon.
In lunile petrecute la Exatlon, concurentii au consumat nuci de cocos in exces, asta deoarece acest fruct era singurul pe care il gaseau pe plaja dominicana.
Iata cum se prepara nuca de cocos la gratar!
Se ia nuca de cocos si se scurge laptele din interiorul ei. Apoi se curata invelisul tare, lemnos si partea alba se taie in bucati si se pune la copt pe gratarul incins bine, la capacitate maxima.
Dupa cateva minute, cand nuca de cocos incepe sa prinda culoare sis a aiba aspect rumenit, acesta este gata si poate sa fie consumata.
Miezul de cocos, adica partea alba ce se ascunde sub coaja tare este bogat in fier si este o sursa buna de potasiu pentru organismul uman. Nuca de cocos contine grasimi saturate care sunt importante pentru sistemul imunitar. Ea imbunatateste digestia si ajuta organismul sa absoarba mineralele.
Daca nu stii cum sa folosesti cocosul, iata cele mai simple variante:
- prajeste miez de cocos si adauga-l in amestecul de cereale si fructe pentru iaurtul de dimineata.
- poti sa mananci bucati de cocos crud la gustare, alaturi de nuci si seminte
- presara fulgi de cocos intr-o salata de fructe tropicale cu banane, mango, papaya si portocale
- foloseste apa de cocos in amestecuri de bauturi pentru cocktailuri.