Astazi, va propunem o reteta de "mamaliga boiereasca" a profesorului Nicolae Curelea, un maestru al bucatariei moldovenesti, care din pasiune pentru gastronomie, incurajeaza si promoveaza retetele autentice romanesti.
Ce ne trebuie?
- 3 cesti lapte dulce
- 1 lingurita sare
- 1 lingura unt
- 1 ceasca si jumatate de malai
- 200 g branza telemea
- 1 ceasca smantana
Intr-un ceaun sau oala, incalziti laptele, sarea si 1 lingurita de unt pana incepe sa fiarba. Presarati 1 lingura de malai in lapte.
De indata ce laptele incepe sa fiarba din nou, turnati tot restul malaiului dintr-o data si amestecati puternic cu un melesteu sau lingura de lemn aproximativ 1 minut. Apoi adaugati branza si restul de unt. Dati focul mic si continuati sa amestecati cu temei, mereu in aceeasi directie. Veti vedea mamaliga ingrosandu-se si desprinzandu-se de pe marginile ceaunului. Mamaliga ar trebui sa fie gata in 10-15 minute. Scuturati ceaunul si imediat rasturnati pe un platou cald.
Taiati in felii si serviti fierbinte. Serviti mamaliga cu un preparat secundar pe baza de carne, peste sau oua, sau cu smantana.
Sursa: adevarul.ro