Cum se prepara o mamaliga adevarata: cat trebuie sa fiarba

Cum se prepara o mamaliga adevarata: cat trebuie sa fiarba
Cum se prepara o mamaliga adevarata: cat trebuie sa fiarba

Astazi, va propunem o reteta de "mamaliga boiereasca" a profesorului Nicolae Curelea, un maestru al bucatariei moldovenesti, care din pasiune pentru gastronomie, incurajeaza si promoveaza retetele autentice romanesti.

Ce ne trebuie?

- 3 cesti lapte dulce

- 1 lingurita sare

- 1 lingura unt

- 1 ceasca si jumatate de malai

- 200 g branza telemea

- 1 ceasca smantana

Intr-un ceaun sau oala, incalziti laptele, sarea si 1 lingurita de unt pana incepe sa fiarba. Presarati 1 lingura de malai in lapte.

De indata ce laptele incepe sa fiarba din nou, turnati tot restul malaiului dintr-o data si amestecati puternic cu un melesteu sau lingura de lemn aproximativ 1 minut. Apoi adaugati branza si restul de unt. Dati focul mic si continuati sa amestecati cu temei, mereu in aceeasi directie. Veti vedea mamaliga ingrosandu-se si desprinzandu-se de pe marginile ceaunului. Mamaliga ar trebui sa fie gata in 10-15 minute. Scuturati ceaunul si imediat rasturnati pe un platou cald.
Taiati in felii si serviti fierbinte. Serviti mamaliga cu un preparat secundar pe baza de carne, peste sau oua, sau cu smantana.

Sursa: adevarul.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Reţetă sănătoasă şi cremoasă de ciocolată caldă de casă. Tu cum o pregăteşti?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Reţetă de Crăciun – Brownie cu ciocolată, merişoare şi nuci

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies