Ouale trebuie sa fie batute bine, cu forta. Astfel, omleta va prinde aer si va capata volum. Amesteca-le chiar înainte de a le pune în tigaie. Daca lasi compozitia sa se aseze (pana încingi tigaia, de exemplu), omleta nu va iesi pufoasa.
Bate ouale fara sa pui smantana sau branza. Adaugandu-le, omleta nu va capata acea textura pufoasa, cum s-ar crede, din contra! Oul se va separa de lactate, iar în final vei obtine o omleta apoasa, dar arsa. Smantana sau branza crema se adauga numai dupa ce se stinge focul.
Omleta trebuie sa fie gatita la foc mic. Daca vrei bucati mici de ou, amestec-o des, daca vrei ca omleta sa ramana cu bucati mari, amestec-o mai rar.
Omleta nu trebuie sa stea prea mult pe foc. Ia tigaia de pe aragaz cu putin timp înainte de a fi gata. Procesul va continua si fara flacara.
Pentru rezultate garantate, nu amesteca omleta cu furculita! Alege o spatula din silicon, rezistenta la caldura, o lingura de lemn sau betigase chinezesti.