Cum se prepara omleta perfecta

Cum se prepara omleta perfecta
Cum se prepara omleta perfecta

Ouale trebuie sa fie batute bine, cu forta. Astfel, omleta va prinde aer si va capata volum. Amesteca-le chiar înainte de a le pune în tigaie. Daca lasi compozitia sa se aseze (pana încingi tigaia, de exemplu), omleta nu va iesi pufoasa.

Bate ouale fara sa pui smantana sau branza. Adaugandu-le, omleta nu va capata acea textura pufoasa, cum s-ar crede, din contra! Oul se va separa de lactate, iar în final vei obtine o omleta apoasa, dar arsa. Smantana sau branza crema se adauga numai dupa ce se stinge focul.

Omleta trebuie sa fie gatita la foc mic. Daca vrei bucati mici de ou, amestec-o des, daca vrei ca omleta sa ramana cu bucati mari, amestec-o mai rar.

Omleta nu trebuie sa stea prea mult pe foc. Ia tigaia de pe aragaz cu putin timp înainte de a fi gata. Procesul va continua si fara flacara.
Pentru rezultate garantate, nu amesteca omleta cu furculita! Alege o spatula din silicon, rezistenta la caldura, o lingura de lemn sau betigase chinezesti.

Sursa



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Aşa prepari cei mai buni cârnaţi pentru Crăciun. Reţeta pe care o făceau bunicii noştri

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Evrim Alasya, actrița care a dat viață personajului Kivilcim în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în vacanță! Iată cum a fost surprinsă vedeta pe plajă

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies