Cum se prepară prăjitura deșteaptă. Cea mai simplă rețetă

Cum se prepară prăjitura deșteaptă. Cea mai simplă rețetă
Cum se prepară prăjitura deșteaptă. Cea mai simplă rețetă

Prăjitura deșteaptă se prepară aproape singură. Este un desert incredibil de ușor de făcut, pentru că, așa cum îi spune și numele, nu are nevoie de foarte mult ajutor.

Dacă tot este week-end și vreți să-i răsfățați pe cei dragi cu un desert pregătit în casă, notați-vă rețeta pentru prăjitura deșteaptă sau prăjitura inteligentă, așa cum mai este cunoscută. O puteți face, chiar dacă sunteți începătoare, pentru că nu aveți cum să dați greș. Acest desert se prepară singur. 

Prăjitura deșteaptă, desertul ideal 

Prăjitura deșteaptă vă scapă din impas, atunci când vreți să preparați un desert, dar nu aveți prea multe idei sau nu aveți timp să stați foarte mult în bucătărie.

Știm că, în general, prăjiturile de casă necesită o perioadă mai lungă de pregătire, dar nu este și cazul acestui desert. 

Așa cum îi spune și numele, această prăjitură se prepară aproape singură. Dumneavoastră nu aveți de făcut decât să amestecați ingredientele și să le puneți în tavă. De restul se ocupă această prăjitură inteligentă

În plus, nici nu este un desert scump, în sensul că îl puteți prepara din ingrediente pe care oricum le aveți în casă.

Rezultatul va fi însă unul fabulos. Prăjitura deșteaptă arată incredibil, exact ca un desert de cofetărie, iar de gust nu mai are rost să vorbim. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

prajitura desteapta
Prăjitura deșteaptă se prepară aproape singură

Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie, pentru a pregăti prăjitura deșteaptă:

  • 9 ouă
  • un litru de lapte
  • 250 g făină
  • 200 g unt
  • 250 g zahăr pudră
  • zahăr vanilat sau esență de vanilie
  • sare

Prăjitura deșteaptă, mod de preparare

Înainte de toate, topiți untul și lăsați-l să se răcească. Îl veți folosi rece în prăjitură. După aceea, dați drumul la cuptor și lăsați-l să se încălzească la 180 de grade Celsius. 

Acum vă puteți apuca de prepararea prăjiturii. Separați albușurile de gălbenușuri. Peste gălbenușuri puneți zahărul pudră și mixați foarte bine compoziția. Trebuie să obțineți o cremă albicioasă.

În această compoziție adăugați untul topit și răcit. Nu-l puneți pe tot odată, ci puțin câte puțin, în timp ce amestecați. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

După aceea, adăugați și făina, tot puțin câte puțin. În timpul acesta, mixați foarte bine compoziția de gălbenușuri. La final, turnați și laptele, câte puțin, în timp ce amestecați. Când ați terminat cu gălbenușurile, începeți să bateți albușurile spumă cât mai tare. 

Puneți un praf de sare în ele, dar și esența de vanilie și zahărul vanilat. Puteți adăuga și puțină esență de rom, pentru o aromă mai accentuată.

Albușurile trebuie să nu se răstoarne, dacă întoarceți vasul invers. După aceea, le puneți peste crema de gălbenușuri și amestecați foarte bine. 

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, răsturnați aluatul și băgați prăjitura la cuptor. Trebuie să stea aproximativ o oră, timp în care nu este indicat să deschideți ușa cuptorului deloc. Lăsați prăjitura să se răcească, înainte să o tăiați. 

prajitura desteapta
Prăjitura inteligentă va fi gata în aproximativ o oră
Veți observa că acest desert va avea 3 straturi, iar gustul de vanilie vă va încânta simțurile. La final, puteți să o ornați și cu zahăr pudră. 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies