Spuma de zmeură este un desert fin, delicios și ușor de preparat. Vă trebuie doar trei ingrediente și îi puteți servi pe cei dragi cu un desert excepțional.
Vă amintiți că atunci când erați copii, bunicile și mamele dumneavoastră făceau o delicioasă spumă de zmeură, în doar câteva minute? De ce să nu preparați și acum acest desert, mai ales că nu aveți cum să dați greș?
Spuma de zmeură, desertul fin al copilăriei
Aveți poftă de ceva dulce, preparat în casă, dar nu sunteți expertă în prăjituri? Ei bine, nu este nicio problemă.
Cine a zis că aveți nevoie de prea multă experiență sau îndemânare în bucătărie, ca să reușiți să faceți un desert spectaculos?
Spuma de zmeură este cel mai simplu desert posibil! Se face în doar câteva minute, din 3 ingrediente simple, ieftine și la îndemâna oricui.
Pentru că mai avem de așteptat până să apară în piețe zmeura proaspătă și la prețuri mai accesibile, puteți folosi zmeură congelată.
Bineînțeles că în loc de zmeură puteți folosi căpșuni sau un amestec de fructe de pădure.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente pentru spuma de zmeură:
- 350-400 g de zmeură
- 4 albușuri
- 200 g de zahăr
- zahăr vanilat
- frunze de mentă (acestea sunt opționale)
Cum faceți acasă spuma de zmeură
Albușurile trebuie să fie la temperatura camerei, înainte de a fi mixate. Puneți peste ele un praf de sare și bateți-le foarte bine, până devin spumă.
De-abia după aceea începeți să adăugați zahărul, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare.
Puneți și zahărul vanilat. La final, trebuie să obțineți o spumă lucioasă și tare, care să semene cu bezeaua.
Zahărul trebuie dizolvat în totalitate și dacă întoarceți castronul invers, spuma de albușuri nu trebuie să cadă.Dacă folosiți zmeură congelată, aceasta trebuie scoasă din congelator înainte, ca să aibă timp să se dezghețe. Nu o spălați, pentru că bobițele se vor sfărâma.
După ce s-a dezghețat, o zdrobiți foarte bine și apoi o adăugați în spuma de albușuri.
Amestecați cu mișcări ușoare, cu ajutorul unei spatule, fără să vă grăbiți. În acest fel, aerul din albușuri nu va ieși, iar spuma își va menține textura. Piureul de zmeură trebuie să fie foarte bine încorporat în spumă. Ideal ar fi să băgați spuma de zmeură în frigider, măcar o jumătate de oră, înainte de a o servi.
Apoi puneți spuma în cupe de înghețată, o ornați cu zmeură proaspătă și cu frunze de mentă.
Spuma de zmeură este un desert fin, aromat și răcoritor, care o să vă aducă aminte, cu siguranță, de copilărie.