Atat afinele, cat si frunzele de afin contin mirtilina, o substanta care penetreaza celula bacteriei si ii slabeste vitalitatea. Aceste fructe sunt considerate pe buna dreptate un veritabil medicament.
Cum se prepara tinctura de afine
Tinctura de afine este un leac exceptional. Pentru a o prepara aveti nevoie de 2 linguri de afine uscate si 100 ml. alcool alimentar (70 de grade). Fructele uscate se pun recipient din sticla, peste care se toarna alcoolul alimentar.
Se lasa la macerat timp de 10 zile, in toata aceasta perioada agitandu-se de 3-4 ori pe zi. Tinctura se filtreaza prin tifon, dupa care se lasa la decantat, in frigider, timp de 6 zile, pentru o limpezire deplina.
Partea limpede se trece usor intr-un alt flacon, indepartandu-se eventualul reziduurile depuse pe fundul recipientului. Se pastreaza in sticlute prevazute cu dop pipeta. Tinctura de afine preparata in casa este valabila timp de 2 ani.
Administrare
De regula, se tin cure de 30 de zile, cu pauze de 2 saptamani. Tinctura se administreaza inainte de fiecare masa, intr-o cana de ceai.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sursa: topremediinaturiste.ro