Zeama de tarate poate avea o multime de utilizari cu bune rezultate in viata noastra de zi cu zi, atat ca produs de ingrijire a pielii, cat si pentru tratarea mai multor afectiuni.
Mod de preparare
Peste sase linguri de tarate se toarna un litru de apa, de preferinta apa de izvor, se gaseste in magazine, se agita bine si se lasa peste noapte (opt ore). Este recomandat sa se foloseasca lingura de lemn si vas de sticla sau lut. Exclus metalul si plasticul. Dimineata se filtreaza lichidul.
Zeama de tarate incalzita si amestecata cu o lingurita de miere de albine se foloseste la tratarea durerilor de gat, a laringitelor si tusei.
Pentru un litru de zeama de tarate care se bea pe parcursul unei zile se folosesc opt linguri de tarate peste care se toarna un litru si jumatate de apa. Zeama de tarate astfel preparata, bauta pe parcursul unei zile, dezintoxica si purifica organismul, curata si catifeleaza pielea, ajuta persoanele care au probleme cu digestia.
Daca peste o lingura de tarate se toarna putina apa fiarta, se poate obtine o cataplasma, care pusa pe un furuncul, il inmoaie, ajuta la eliminarea puroiului si calmeaza durerile.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Sursa: sanatate.bzi.ro