Fasolea verde la borcan rezistă foarte mult, dacă știți să o preparați asa cum trebuie. Iată ce trebuie să faceți, ca să vă bucurați de aceste păstăi cât mai mult timp.
Păstăile de fasole verde sunt pline de vitamine, sunt gustoase și pot fi preparate în mai multe feluri. Ca să le aveți la îndemână pentru mai mult timp, învățați cum să le puneți la borcan.
Fasolea verde la borcan, o rețetă rapidă și gustoasă
Fie că vă plac păstăile late de fasole, numite și teci, fie că preferați fasolea fideluță, puteți să le consumați în toate anotimpurile, dacă știți cum să le puneți la borcan.
Acestea se pot conserva foarte ușor, doar în apă cu sare. Nu este nevoie să folosiți conservanți și nici nu este indicat, că doar de-aia le puneți în casă și nu le cumpărați gata făcute, nu?
O să vedeți că o să vă placă să aveți în casă mai multe borcane cu fasole verde, pe care să o folosiți în ciorbe, în tocănițe sau simplă, cu usturoi.
De asemenea, din fasole verde puteți prepara o delicioasă salată cu iaurt, maioneză și usturoi.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cel mai bine ar fi să puneți fasolea verde în borcane mai mici, de 400 de grame. În acest fel, un singur borcan va fi suficient pentru un fel de mâncare.
Ingrediente pentru un borcan:
- 250 g de fasole verde păstăi
- o linguriță de sare neiodată(specială pentru murături)
- 150 ml de apă
Cea mai simplă rețetă de fasole verde la borcan
Spălați foarte bine tecile de fasole și lăsați-le să se scurgă. După aceea, curățați-le codițele de la capete. În
cazul în care păstăile sunt prea lungi, le puteți tăia în bucăți mai mici.După aceea, le veți opări. Într-o oală, puneți apă la fiert și adăugați păstăile în momentul în care vedeți că apa a început să clocotească.
Lăsați păstăile în apa clocotită pentru câteva minute, după care le scoateți și le așezați în borcane. Peste păstăi turnați apa în care au fiert și adăugați câte o linguriță de sare în fiecare borcan.
Puteți să depozitați fasolea opărită înainte chiar și în locuri în care nu este foarte răcoare.
Dacă aveți o pivniță sau un beci, nu este nevoie să mai opăriți fasolea. Este suficient să puneți tecile în borcane, puneți apă rece în ele și câte o linguriță de sare.
Apoi strângeți bine capacele și puneți borcanele într-o oală cu apă. Lăsați-le să fiarbă aproximativ o oră. Acest procedeu trebuie făcut atât în cazul tecilor opărite, cât și dacă nu le opăriți.
Diferența este că dacă optați pentru a doua variantă, veți lăsa borcanele să fiarbă doar o jumătate de oră.Apoi le lăsați să se răcească în oală și gata, le puteți depozita. Fasolea verde la borcan rezistă chiar și un an.