Cum se rezolvă problema frunzelor plantelor care se rup. Ce truc te va ajuta

trucuri plante
Trucuri pentru plante

De foarte multe ori, deși sunt îngrijite cu atenție, plantele pot suferi câteva probleme. Există situația neplăcută când frunzele acestora se rup. Cu toate că am crede că nu mai există vreo speranță, situația poate fi reparată.

Acest truc este unul util, deorece este ușor de folosit și nu necesită mulți bani.

Cum pot fi frunzele plantelor readuse la viață

trucuri pentru plante sanatoase
Trucuri pentru plante sănatoase[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: De ce se țin cartofii prăjiți în apă, înainte de prăjire. Ce truc util trebuie să urmați

Există multe motive pentru care frunzele plantelor se deteriorează și ajung chiar să se rupă.

În această situație, multe persoane nu încearcă să le salveze și aruncă planta la gunoi. Pentru a te bucura în continuare de planta care îți decorează casa sau grădina, poți folosi un truc util și deloc costisitor.

Acest ingredient se găsește în bucătăria oricui, și se folosește chiar și în industria cosmetică. Scorțișoara vă va ajuta ori de câte ori tulpina sau frunza unei plante se rupe. Pentru

ca frunza să își recapete viața și să se lipească la loc, scorțișoara îi va fi deajuns.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Efectele scorțișoarei asupra plantelor

ce sa faci cand se rup frunzele la plante
Ce să faci când se rup frunzele la plante[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Amenințare cu bomba la nunta lui George Simion. Polițiștii au început verificările

Acest condiment este unul foarte benefic pentru plante și se poate pune și în ghiveciul lor. Scorțișoara are mai multe roluri în cee ace privește sănătatea plantelor. În primul rând, aceasta reprezintă un îngrășământ natural perfect pentru plante. Soluția este să presărați puțină scorțișoară la rădăcina florii și apoi veți observa că va crește mult mai mare și mai frumoasă. De asemenea, scorțișoara ajută planta atunci când este bolnavă, vindecându-i „rănile”.

Mai mult, o cantitate mica de scorțișoară în pământul florilor face minuni. Tot ce trebuie să faceți este să presărați acest condiment, apoi să plantați semințele așa cum o faceți în mod normal. În acest mod, planta va face puieți. Mai mult, scorțișoara ține microbii nedoriți departe. Fungii, dar și bacteriile care apar la plante, vor sta la distanță.

Scorțișoara, aliatul perfect împotriva furnicilor

scortisoara pentru plante
Cum ajută scorțișoara plantele[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: "Cel mai mare cadou pentru noi!" Cum se va da darul la nunta lui George Simion și a Ilincăi Munteanu

Furnicile reprezintă un inconveninent în multe situații. Nimeni nu își dorește să aibă aceste insecte pe lângă plante. În cazul în care veți pune puțină scorțișoară în ghiveci, veți observa ce efecte miraculoase va avea. Furnicile vor dispărea și nu vă vor mai da bătăi de cap.

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

„Astăzi am făcut formalitățile cerute de stat” George Simion s-a cununat civil cu Ilinca Munteanu

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies