Cum se spune corect „plajă” la plural. Multe persoane fac frecvent această greșeală

Cum se spune corect „plajă” la plural. Multe persoane fac frecvent această greșeală
Cum se spune corect „plajă” la plural. Multe persoane fac frecvent această greșeală

Limba română prezintă provocări pentru vorbitorii nativi, inclusiv în ceea ce privește forma de plural a cuvintelor. Chiar și cuvinte aparent simple, cum ar fi "plajă", pot crea confuzii. Descoperiți în paragrafele următoare care este forma corectă de plural a acestui termen.

În momente de grabă sau oboseală, putem comite diverse greșeli. De asemenea, din neatenție, românii tind să folosească pleonasme, care reprezintă o eroare de exprimare constând în utilizarea repetată a unor cuvinte, expresii sau propoziții care transmit aceeași idee, conform Dicționarului Explicativ Român. Un exemplu pe care cu siguranță l-ați auzit este "cobor jos".

Citește și: Curiozități despre parfumuri. Sfaturi pentru femei despre folosirea parfumului și cum îl integrează în rutina de frumusețe!

Cum se spune corect „plajă” la plural

Totodată, ei recurg la formulări incorecte. Un exemplu în acest sens este utilizarea greșită a termenului ”decât” în loc de ”numai” sau ”doar”. De exemplu, fraza ”Am decât o carte” este imprecisă, deoarece "decât" se utilizează în contexte negative. Din perspectivă gramaticală, forma corectă ar fi ”Nu am decât o carte” sau ”Am numai/doar o carte”.

Persoanelor le pot apărea confuze și formulările care implică cuvintele "datorită" și "din cauză". În general, "datorită" se folosește în contexte pozitive, în timp ce "din cauză" înseamnă referire la aspecte negative. De exemplu, formularea corectă ar fi "Am câștigat datorită lui", nu "Am câștigat din cauza lui".

Totuși, există și cuvinte a căror formă de plural poate stârni confuzii. Printre acestea se numără și cuvântul ”plajă”.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Care este forma corectă de plural, de fapt

Atunci când ne confruntăm cu dificultăți în ceea ce privește forma unui cuvânt, putem să apelăm la Dicționarul explicativ al Limbii Române. Conform acestuia, forma corectă de plural pentru cuvântul ”plajă” este ”plaje”.

-plajă, plaje: O zonă de teren acoperită cu nisip fin, situată la baza unei stânci sau pe partea lină dinspre mare a unui cordon litoral.

Fiecare dintre cele două zone luminoase ale fotometrelor de comparație trebuie ajustată pentru a avea aceeași luminozitate.

-Porțiune degajată a punții la prova și la pupa unei nave.

tehnică Plajă de modulație= domeniu de modulație.

Citește și: Curiozități despre parfumuri. Sfaturi pentru femei despre folosirea parfumului și cum îl integrează în rutina de frumusețe!

 

 

 

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce se întâmplă dacă pui praf de copt în frigider în fiecare săptămână. Trucul îți va schimba viața

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

În această seară, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D, Aybike și Oğulcan au parte de o surpriză șocantă

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies