Multe preparate au ca ingredient ceapa. Cu toate că acest produs oferă un gust aparte mâncărurilor, poate crea disconfort, în momentul în care este tăiată. Majoritatea persoanelor lăcrimează atunci cand taie ceapă.
Cu toate că această probemă este des întâlnită în bucătărie, există soluții pentru a o rezolva.
Ceapa, una dintre problemele majore din bucătărie
Atunci când vrem să gătim, ceapa se regăsește în multe rețete.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cum să nu lăcrimezi atunci când tai ceapa
Din fericire, s-au descoperit câteva trucuri prin care putem tăia ceapa liniștiți, fără să lăcrimăm.
O primă modalitate este să ungeți tocătorul cu o felie de lămâie, înainte să vă apucați de gătit. Astfel, ochii vor fi protejați împotriva lăcrimării. De asemenea, o altă soluție care vă scapă de această problemă, este aceea de a pune cuțitul în congelator, timp de 15 minute, înainte să tăiați ceapa. Dacă lama cuțitului va fi rece, vă va ajuta sa nu mai lăcrimați.Trucuri pentru a elimina disconfortul produs în momentul tăierii unei cepe
Citeste si: Cum poți să dezgheți rapid carnea. Un truc care te scapă de așteptat
De asemenea, o altă soluție utilă este aceea ca hota să fie pornită, până când procesul de tăiere este finalizat. Atunci când doriții să tăiați ceapă în bucățele, bucătăria trebuie să fie bine ventilată, astfel încât să dispersați acizii eliberați, care irită ochii. Pentru a emite o cantitate mai mică de tiopropanal sulfoxid, atunci când este tăiată, ceapa poate fi depozitată în congelator.
Ce cuțite trebuie să evităm atunci când tăiem ceapa
Mai mult, în momentul în care tăiem această legumă, cuțitele joacă un rol foarte important. Este recomandat să evitați cuțitele zimțate, deoarece acestea îngreunează procesul tăierii și sporesc emiterea enzimelor.