Cum se trateaza alopecia. O privire de ansamblu asupra metodelor actuale și promițătoare în combaterea căderii părului!

cum se trateaza alopecia
cum se trateaza alopecia

Firele de par căzute zilnic, nu ne ajută deloc. Însă știați cum puteți trata această problema?

Aflați din rândurile următoare câte fire de păr, este normal să ne cadă, dar și cum se poate trata alopecia. În plus, descoperiți și la cât timp trebuie să revenim la acest tratament.

 

Câte fire de par este normal să ne cadă 

Căderea părului a reprezentat întotdeauna o problemă în rândul femeilor. Astfel, se pare că există chiar și un număr de fire de păr, care este acceptat pentru fiecare zi, deși dacă este depășit, se pare că se recomandă să se viziteze un medic dermatolog.

“Cel mai important pentru prevenția căderii părului este să ne prezentăm la medicul dermatolog în momentul în care observăm că deja încep să fie cam multe fire de păr care cad. Asociația americană de dermatologie a spus că până la 100 de fire este normal să ne cadă dacă este ceva alarmant asta înseamnă că după ce ne spălăm pe cap sunt foarte multe fire care pică atunci este indicat să consultăm medicul dermatolog.

Să zicem cât un pumn, să cuprindă palmă este important să diagnosticăm dacă este o un tip de alopecie cicatricială adică cea din care firul de păr nu mai crește față de cea necicatriceale unde firul de păr, regenerarea este posibilă.”, a explicat specialistul Monica Păun. 

ce este alopecia
cum se trateaza alopecia[Sursa foto: freepik]

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cum se poate trata alopecia 

De asemenea, atunci când vine vorba despre tratament, se pare că acestea includ două mari proceduri, și anume: dermatoscopul și mezoterapia, ambele proceduri fiind efectuate de care un medic în măsură, și anume, unul dermatolog.

“Recomand 2 metode și anume prima este dermatoscopul. Este o ustensila, cea mai importantă a medicului dermatolog. Este o procedură non-invazivă, eu doar au aprind și mă uit prin intermediul acesteia, mă uit la nivelul firelor de păr.

În momentul acesta la pacienta mea eu văd că există fire de păr, este mai rar deci vorbim deja de o alopecie androgenetica feminina.  

O procedură care este minim invazivă se numește mezoterapie. Aceasta este ca un soi de cocktail de vitamine, minerale și aminoacizi care sunt livrate exact unde ne dorim să ajungă și anume la nivelul scalpului și exact în zonele afectate.

Eu am aplicat un spray cu lidocaină, adică un anestezic local, folosesc niște ace extraordinar de mici, undeva la câțiva milimetri. Injectarea în sine ar trebui să fie foarte puțin dureroasă sau chiar nedureroasă sub anestezia locală.”, a adăugat aceasta. 

tratament alopecie femei
cum se trateaza alopecia[Sursa foto: freepik]

Citește și: Corectorul trebuie să fie mai deschis decât fondul de ten? Cum să alegi corectorul potrivit pentru tenul tău și să obții un look perfect!

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

 

La cât timp trebuie să revenim la acest tratament 

Pentru a ne bucură de un rezultat de lungă durată, se pare că există o anumită perioadă de timp în care putem reveni, pentru a continua tratamentul și a ne bucura de un păr mult mai bogat, prin urmare, ar trebui să luăm în seamă și aceste indicații.

“De obicei dacă este un caz să zicem ușor sever, e ușor moderat eu recomand să se efectueze săptămânal, undeva între 4 și 6 săptămâni și ulterior un tratament de întreținere la

2 săptămâni timp de 2 luni. ”, a încheiat specialistul. 

tratament alopecie barbati
cum se trateaza alopecia[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum îți dai seama că Universul îți transmite mesaje. La ce să fii atentă



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Corectorul trebuie să fie mai deschis decât fondul de ten? Cum să alegi corectorul potrivit pentru tenul tău și să obții un look perfect!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies