Cum și de ce să alegi mobila de bucătărie pe colț

Cum și de ce să alegi mobila de bucătărie pe colț
Cum și de ce să alegi mobila de bucătărie pe colț

Bucătăria, una din cele mai utilizate încăperi ale casei, trebuie să fie nu numai confortabilă și funcțională, ci trebuie să fie estetică și să permită folosirea în siguranță pentru toate acțiunile de rutină, de la gătitul alimentelor, la depozitarea acestora, luatul mesei sau spălatul vaselor.

Pentru a stabilii designul bucătăriei trebuie aleasă, în primul rând, mobila de bucătărie ținând cont de cele trei zone de lucru principale. În primul rând, luăm în calcul zona de preparare, care include un spațiu pentru provizii și unul pentru depozitare, apoi zona de gătit, amenajată în jurul cuptorului, și ulterior zona de curățare, care cuprinde chiuveta, mașina de spălat vase și, eventual, tocătorul de resturi alimentare.

Cele trei zone creează triunghiul de lucru din bucătărie, care este un concept important pentru a alege mobila de bucătărie ergonomică. Ideal, latura acestui triunghi trebuie să măsoare 120 cm, dar nu mai mult de 270 cm, pentru a avea acces rapid și ușor la zonele de lucru și pentru a evita totodată aglomerația.

Bucătăria pe colț, potrivită când ai un spațiu limitat

Mobila de bucătărie și designul acesteia îl vei alege în funcție de mărimea spațiului și particularitățile acestuia. Designul bucătăriei, în funcție de așezarea mobilei pe pereți poate fi plasată pe un singur perete, în formă de L, adică pe colț, cu două laturi, pe trei pereți sau în formă de U.

Adesea, un spațiu mic nu oferă suficient spațiu pentru o bucătărie aerisită. În astfel de cazuri, poți utiliza mobila de bucătărie pe colț folosind dispozitive adecvate, precum balamale speciale, dulapuri de colț extensibile cu mecanisme inteligente, pentru a spori confortul și comoditatea.

Bucătăria pe colț, ideală într-un open space

În cazul unui open space, o mobilă de bucătărie pe colț îți va permite să obții o cameră funcțională, modernă și, în același timp, să creezi o zonă de living spațioasă. Folosind mobila de bucătărie pe colț ai soluția ideală în cazurile de spațiul limitat. Acest lucru nu înseamnă că nu se poate beneficia de camere mai mari, mai ales dacă îți place ideea de a plasa blaturi de lucru de-a lungul pereților pentru a mobila zona centrală mare rămasă cu o masă frumoasă.

Dacă alegi o bucătărie de colț pentru a optimiza spațiul, este recomandabil să plasezi plita sau chiuveta în zona de colț, astfel încât să utilizezi la maximum părțile celelalte.

Caracteristici și beneficii ale unei bucătării pe colț

  • Ergonomie de spațiu. Sunt ergonomice, ceea ce înseamnă că optimizează spațiul în cel mai bun mod posibil. Acesta este motivul pentru care o bucătărie pe colț este alegerea ideală pentru spații mici, unde este vital să folosești fiecare centimetru liber în cel mai bun mod posibil.
  • Depozitare inteligentă. Se optimizează fiecare centimetru disponibil, acesta fiind unul dintre principalele motive din spatele alegerii unei bucătării de colț. Un astfel de model îți va permite, de fapt, să exploatezi punctul în care cei doi pereți alăturați se întâlnesc și să optimizezi porțiuni ale peretelui care altfel ar rămâne neutilizate, cum ar fi spațiul de sub o fereastră, de exemplu. Acest punct „mort” poate fi utilizat pentru a crea spațiu de depozitare sau chiar transformat într-o adevărată zonă de lucru operațională.
  • Eleganță. Bucătăriile de colț pot fi alese și doar din motive estetice de stil. O bucătărie de colț poate fi utilizată pentru a crea compoziții mai dinamice în comparație cu o bucătărie liniară, permițând amestecarea contrastelor de culoare și textură dintre cei doi pereți alăturați.
  • Eficiență. Amenajările cu mobilă de bucătărie pe colț oferă acces facil la tot mobilierul, aparatele de uz casnic și accesoriile de bucătărie.

Pe scurt, mobila de bucătărie pe colț a fost întotdeauna printre tipurile de top de design al bucătăriei. Dezvoltate de cele mai multe ori de-a lungul a doi pereți alăturați, bucătăriile de colț, pe care unii le numesc și „bucătării în formă de L”, sunt proiectate cel mai bine pentru a optimiza punctul de legătură dintre cei doi pereți, care de obicei nu este exploatat la întregul său potențial.

Oricare din bucătăriile de colț, fie că sunt în formă de L sau U, sunt o alegere de stil cu caracter practic,

fără a afecta spațiul din mijlocul camerei, care poate fi folosit pentru socializare prin plasarea unei mese. Dacă motivația ta pentru a alege mobila de bucătărie pe colț este tocmai amprenta sa limitată, te sfătuim să alegi o paletă de culori deschise și strălucitoare, cu care nu numai că vei face camera mai luminoasă, dar vei face și bucătăria să pară mai mare.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies