Află în ce constă dieta cu miere și scorțișoară și ce beneficii incredibile au aceste două ingrediente asupra organismului.
Combinația dintre miere și scorțișoară are puterea de a elimina depozitele de grăsime. Mierea joacă rolul antioxidantului și împreună cu scorțișoara, are efecte extraordinare asupra organismului, prevenind cancerul, și afecțiunile pulmonare și reglând funcțiile sistemului digestiv.
„Mierea si zaharul difera si prin modul in care sunt digerate de organism. Astfel, zaharoza (zaharul de masa) trece prin stomac fara a fi digerat, deoarece enzimele de la acest nivel nu pot separa glucoza si fructoza in molecule libere.
Glucoza si fructoza care rezulta in urma digestiei de la acest nivel pot fi apoi absorbite si ajung in sange. Mierea este diferita datorita enzimelor adaugate in nectarul florilor de catre albine, enzime care separa zaharoza in cele doua zaharuri simple, glucoza si fructoza. Aceste zaharuri simple sunt absorbite direct de organism.
Indicele glicemic mediu al mierii este 55, in timp ce indicele glicemic al zaharului este aproximativ 70. Asadar, mierea are un indice glicemic mai scazut. Studiile au aratat ca alimentele cu un indice glicemic scazut protejeaza de afectiunile cardiovasculare si de diabetul zaharat de tip 2”, explică Adina Rusu, nutriționist.
Dieta cu miere si scorțișoară- efecte asupra organismului
Citeste si: Cum a slăbit Cătălin Crișan 30 de kilograme. Care este planul alimentar pentru aceasta dietă
Scorțișoara are capacitatea de a elimina zahărul din sânge înainte de a se transforma în grăsime.
Un lucru foarte important pe care trebuie să îl știți este că dieta cu miere și scorțișoară vă va ajuta să scăpați de grăsimea de pe abdomen!
Atenție!
Mixtura trebuie să conțină numai scorțișoară, miere și apă, fără niciun ingredient în plus(lime, oțet, lămâie).
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
De asemenea, trebuie să știți că acest amestec nu trebuie consumat în cantități industriale, un pahar dimineața și unul seara vor fi suficiente pentru a topi kilogramele în plus.
Citeste si: Ceai de teci de fasole. Beneficii și contraindicații
În ce constă dieta cu miere și scorțișoară
Pasul 1 – Amestecați 1 linguriță cu miere și 1/2 lingurită cu scorțișoară într-un recipient și adăugați apă (aproximativ o cană).
Pasul 2 – Amestecul va fi pus la fiert și după ce dă în clocot, trebuie secționat în 2 porții egale.
Pasul 3 – Una dintre porții va fi consumată pe stomacul gol, dimineața, iar cea de-a porție după cină, înainte de culcare.
Combinația de miere și scorțișoară diminuează simptomele alergice, fiind recomandată în cazul persoanelor care se confruntă cu alergiile sezoniere.
Prin ingerare, mierea poate acționa ca un rapel imunitar și va lupta astfel împotriva alergiilor la flori si plante.
Când este cel mai bine să bei mixul de apă, miere și scorțișoară
– Dimineața: te va ajuta să începi ziua cu dreptul, întrucât stimulează sistemul digestiv.
– Între mese: te poate ajuta să îți controlezi pofta de mâncare
– Înainte de a merge la sală: zahărul natural din miere îți va da energie în timpul exercițiilor fizice și scorțișoara va contribui la accelerarea metabolismului, amplificând efectele antrenamentului.
– Înainte de culcare: te va ajuta să ții sub control senzația de foame pe timpul nopții
Diferența dintre zahăr și miere
Citeste si: Cum să slăbești fără a te înfometa. Scapă de kilogramele în plus într-un mod sănătos
„Mierea este un dizaharid cu compoziție IDENTICĂ cu cea a zahărului, conținând molecule de glucoză și fructoză. Dacă în structura zahărului aceste molecule sunt legate între ele, în cazul mierii ele sunt libere, prin urmare organismul nostru le absoarbe fără niciun consum energetic. Cu alte cuvinte, dacă pentru zahăr e nevoie de un efort minim al metabolismului pentru a desface dizaharidele în monozaharide, în cazul mierii hidroliza dintre moleculele de glucoză și fructoză este deja făcută de albine.
Mierea este un produs cu putere de îndulcire mai mare decât a zahărului, se absoarbe mai repede în sânge și are un indice glicemic mai mare (105 față de 90 pentru zahăr). În consecință, mierea declanșează o descărcare mai mare de insulină din pancreas și îngrașă mai tare!!
Din punct de vedere energetic, comparate la greutate egală, mierea are mai puține calorii față de zahăr (3 cal/g față de 4 cal/g). Însă diferența e compensată din plin prin consistenţa mierii: fiind foarte densă este mai grea, deci la volume egale va conține mai multe calorii. Pentru că este lichidă, mierea de albine ocupă mai puțin spațiu față de cristalele de zahăr, așa că trebuie considerată un “zahăr topit”.
Avantajul mierii în raport cu zahărul este puterea mai mare de îndulcire, prin urmare obținem aceeași intensitate a gustului dulce folosind o cantitate mai mică de produs. Deci, atenție, dacă îndulciți cu miere puneți UN VÂRF de linguriță ca echivalent pentru o linguriță de zahăr!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina să de Facebook.