In perioada de detoxifiere nu conteaza CAT mancam, ci CE mancam. Concret, trebuie sa alegem doar alimente organice, cat mai putin procesate si fara adaos de coloranti.
Aceasta dieta se tine doua-trei saptamani.
Alimente recomandate pentru detoxifiere:
- cereale integrale, nuci, seminte si alune neprajite;
- legume si zarzavaturi crude (mai ales cele cu frunze verzi), din culturi fara ingrasaminte chimice sau erbicide;
- orez brun, leguminoase;
- fructe proaspete sau uscate, consumate ca atare, in salate sau shake-uri;Lamaia are efect antioxidiant si detoxifiant si creste imunitatea. Adauga pulpa si/sau zeama de lamaie in dressinguri pentru salate, ceaiuri, sucuri, prajituri, garnituri pentru peste sau carne la gratar;
- miere – 1-2 lingurite pe zi, in loc de zahar;
- ceai verde in loc de cafea, daca simti nevoia unui energizant;
- sucuri naturale de fructe si legume, preparate in casa, ceaiuri si infuzii de plante;
- ulei de masline presat la rece, adaugat in salate;
- iaurt bio, branza de vaci, sana sau chefir (verifica etichetele, sa nu contina E-uri);
- peste proaspat;
- 2-3 l de apa plata sau filtrata pe zi pentru a stimula eliminarea toxinelor prin urina.
Reteta de salata detox crunchy! Invata sa o prepari!
In perioada detoxifierii se exclud din alimentatie:
- prajelile;
- alimentele conservate;
- afumaturile;
- mezelurile;
- zaharul alb si dulciurile (napolitane, biscuiti, prajituri, bomboane etc.);
- painea alba, pastele si produsele de panificatie pe baza de faina alba;
- orice aliment care contine coloranti, conservanti si alti aditivi (E-uri);
- sarea de bucatarie;
-
- bauturile racoritoare sintetice (natural este doar sucul din fructe proaspat stoarse!);
- cafeaua, alcoolul, tutunul.