Cum slăbim rapid și sănătos, fără să ținem dietă. „Sunt trei principii nutriționale importante”

Cum să slăbești sănătos

Indiferent de persoană sau vârstă, fiecare dintre noi ar trebui să urmeze un stil de viață sănătos. Kilogramele în plus dau bătăi de cap, însă există numeroase modalități în care să le ținem sub control.

Există multe persoane care au urmat diverse diete, însă rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor. Ovidiu Peneș, doctor în științe medicale, a explicat motivul pentru care dietele nu funcționează, dar și cum putem slăbi, într-un mod rapid și sănătos.

După ce principii trebuie să ne ghidăm, atunci când vrem să slăbim

Ce sfaturi a oferit doctorul Ovidiu Peneș [Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Ce înseamnă hipertiroida. „ Nutriția poate să înrăutățească”

De-a lungul timpului, au apărut tot felul de diete, care nu au dat rezultate, de cele mai multe ori. Medicul a explicat care este motivul care stă în spatele acestei situații, dar și ce reguli trebuie să respectăm.

„Nu trebuie să fie o dietă, ci trebuie să fie un mod potrivit de viață, pentru tine, pentru că dacă faci ceva strict, o scurtă durată de timp, nu face decât să te deprime, nu face decât să fie ceva exagerat. Sunt trei principii nutriționale importante: proteinele, carbohidrații și grăsimile. Trebuie să jonglăm de fiecare dată cu aceste trei lucruri. Ca să începeți să slăbiți, trebuie să vă asigurați o cantitate suficientă de proteină. Dacă nu mâncânci suficientă proteină, organismul tău o să înceapă să mănânce proteina din toate țesuturile tale musculare. Cu cât îți scade masa musculară, cu atât nu poti să arzi grăsimile.”, a spus medicul.

Ce alimente trebuie evitate și cu ce le înlocuim

Cum să slăbești fără dietă [Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cum să-ți recapeți silueta perfectă? 3 proceduri care îți vor reda suplețea

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Fiecare persoană care vrea să slăbească, știe că modul în care mâncăm este important. Ovidiu Peneș a explicat că este extrem de important să avem mai multe mese pe zi, decât să mâncăm o cantitate mare de mâncare, o singură dată.

„Nu mâncați o singură masă seara, la culcare, împărțiți tot ce ați vrea să mâncați într-o zi, astfel încât majoritatea caloriilor, volumului de masă, să îl aveți în prima jumătate a zilei, în special dimineața când v-ați trezit, ca să îi dați energie metabolismului să pornească. Cel mai mult mâncați când vă treziți, și nu o să vă îngrășați.”, a declarat doctorul.

În cazul alimentelor, doctorul a explicat că proteina este foarte importantă, pentru un organism echilibrat și pentru menținerea masei musculare. Pe lângă carne, putem opta pentru proteina din pește, din albușul de ou, sau din lapte. În cazul persoanelor vegane, care nu consumă niciun fel de proteină animală, trebuie discutat cu medicul, care să sugereze alimente bogate în aminoacizi. Năutul, lintea, unele specii de orez, mazărea, fasolea verde, laptele de origine vegetală, sunt alimente bogate în proteine

Cât de nocivi sunt carbohidrații

Ce alimente te îngrașă [Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cura de detoxifiere toamna. Principii generale, beneficii, idei de meniu sănătos

Carbohidrații, spre exemplu făinoasele sau dulciurile, pot fi unii din ei, simpli, iar alții foarte nocivi, ce cresc foarte mult glicemia. Medicul a explicat că acest tip de produse, vor face ca zahărul pe care îl conțin, să intre foarte rapid în sânge, fiind nociv. Specialistul recomandă ca pâinea albă, care este un carbohidrat nu foarte benefic, să fie înlocuită cu cea integrală, ce reprezintă un carbohidrat complet.

Citește și: Cum a aflat Daniela Iliescu că este însărcinată: Culiță Sterp în culmea fericirii „Îs două? Nu cred”- kanald.ro

Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro

„Nu este nevoie decât să îmi iau o farfurie egală cu palma mea și îmi așez pe ea, și repet porția asta de 6 ori pe zi. Dacă eu mănânc din trei în trei ore, de când m-am trezit, nu o să mai am foame deloc. Dacă ai senzația de foame în procesul de slăbire, există un joc al hormonilorși dacă tu tot timpul ai senzația de sațietate, reglajul acestor hormoni vor face ca corpul tău să prefere să utilizeze grăsimea și să o topească, în loc să îți mănânce din masa musculară.”, a explicat specialistul.

În ceea ce privește grăsimile, specialistul a declarat că există unele negative, ce îmbătrânesc corpul și îngrașă, cum sunt șunca sau slănina. Cu toate acestea, există și grăsimi bune pentru organism, ce conțin acizi OMEGA 3, cum este peștele. Mai mult, doctorul recomandă să optăm pentru unt de cocos și ulei de măsline, pentru un stil de viață mai sănătos.

Somnul și mișcarea, un factor important în procesul de slăbire

Ce alimente sunt recomandate, atunci când vrem să slăbim [Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Ce se poate mânca de post

Nu doar alimentația este esențială atunci când vrem să slăbim, ci și orele de somn și sportul. De aceea, doctorul recomandă să dormim măcar 8 ore în fiecare noapte și să facem mișcare, în special persoanele care se confruntă cu probleme ale glandei tiroide.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Când nu trebuie să consumi apă. „Sunt momente în viață când dacă bei apă îți faci mai mult rău ”

Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Răsturnare uluitoare de situație în Casa iubirii! Moldo și Kiprianos, în pragul eliminării! Cine a părăsit emisiunea? Andreea Mantea a făcut anunțul tulburător

Rezultate oficiale alegeri prezidențiale 2024. Călin Georgescu, pe primul loc cu peste 2 milioane de voturi, după numărarea a 99,9% din procesele verbale. Elena Lasconi îl depășește pe Marcel Ciolacu în lupta pentru locul 2 - HARTA votului