Cu totii traversam o perioada complicata si sanatatea noastra mentala este un subiect delicat si sensibil. Nelinistea si stresul psihic isi pun amprenta asupra starii noastre de bine, astfel ca foarte multe persoane se confrunta cu tot felul de schimbari emotionale si sunt predispuse la depresie.
Cum te ajută uleiul esențial de lavandă să calmezi schimbările emoționale și depresia! Cu totii traversam o perioada complicata si sanatatea noastra mentala este un subiect delicat si sensibil. Nelinistea si stresul psihic isi pun amprenta asupra starii noastre de bine, astfel ca foarte multe persoane se confrunta cu tot felul de schimbari emotionale si sunt predispuse la depresie. Atunci cand se ajunge in situatia unei afectiuni psihologice severe, aceasta trebuie tratata cu terapie si medicamente specializate recomandate de un medic psihiatru.
De ce lavanda
Lavanda face parte din familia Labiatae si este originara din regiunile mediteraneene, dar aceasta poate fi regasita si in Peninsula arabica, in Rusia, in Africa sau in gradinile europene.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Astazi, lavanda este folosita ca ulei esential, fie in ceaiuri sau in tincturi si face parte din schema de tratament alternativ a anxietatii, a infectiilor fungice, a alergiilor, depresiei, insomniei, starii de greata sau durerilor menstruale. Uleiul esential de lavanda se remarca in mod special proprietatilor sale antiinflamatorii, antifungice, antiseptice, antidepresive, antimicrobiene si antibacteriene, analgezice si sedative.
Citeste si: Idei de uleiuri esentiale care te calmeaza si ajuta in lupta contra anxietatii!
Aliatul starii de bine
Schimbarile emotionale asociate acestei perioade sunt destul de normale, dar asta nu inseamna ca tulburarile pe care le experimentezi vor continua pe tot restul vietii. Si natura are grija de tine, punandu-ti la dispozitie uleiul esential de lavanda.
Acesta ofera o stare de bine si are efect asupra unei game extinse de afectiuni.Lavanda poate sustine concentrarea, combate starile de oboseala si detine proprietati antibacteriene si antifungice. La nivelul pielii, uleiul de lavanda poate reduce inflamatia, poate stimula cicatrizarea si vindecarea pielii, poate alina simptomele infectiilor fungice sau bacteriene.