Cum te comporți cu un copil super-energic. „Avem nevoie de o acțiune de mână și de una de cap”

Cum te comporți cu un copil super-energic
Cum te comporți cu un copil super-energic. „Avem nevoie de o acțiune de mână și de una de cap”

Energia excesivă este un element adesea întâlnit la vârsta în care copiii descoperă lumea. Cum o canalizăm astfel încât să o folosească într-un mod productiv?

Aflați din rândurile următoare cum trebuie să te comporți cu un copil super-energic. În plus, descoperiți și ce alte amănunte a dezvăluit psihologul Felicia Akkaya la „ Consilier de Vedete ”, de pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D.

Cum te comporți cu un copil super-energic
Cum te comporți cu un copil super-energic[Sursa foto: Captură YouTube]

Cum te comporți cu un copil super-energic

De data aceasta, în emisiunea „Consilier de Vedete” de pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D, gazda emisiunii, Felicia Akkaya, a primit o întrebare de interes general pentru părinți, chiar de la Bursucu, tatăl unei

fetițe de 3 ani.

Bursucu i-a adresat doamnei psiholog două întrebări destul de actuale pentru generația aceasta de părinți.

Cum reușesc să îi iau din energia copilului care este super-mega-energic ?” a fost prima întrebare pe care Bursucu i-a adresat-o Feliciei Akkaya.

 Astfel, psihologul Felicia Akkaya a oferit o serie de metode prin care putem să valorificăm energia copilului într-un mod pozitiv, răspunsurile sale fiind utile atât pentru părinții care se confruntă cu un copil ce dă pe dinafară de energie, cât și pentru cei care doresc

să-i canalizeze energia pe care o are, fie ea și într-o cantitate mai mică, într-un mod productiv.

Ce activități sunt potrivite pentru un copil energic

Citește și: Cum liniștim un copil agitat când este prea obosit „Trebuie să ai gesturi simple și să nu arăți că te supără”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ce activități sunt potrivite pentru un copil energic
Ce activități sunt potrivite pentru un copil energic[Sursa foto: pexels]

Înainte să ne plângem de energia obositoare a copilului nostru, trebuie să înțeleg că atunci când este mic, copilul se află în stadiul de cercetător. El vrea să descopere și să cerceteze lumea. De aceea, își canalizează toată energia pentru a încerca să cunoască mai bine lumea din care face parte. Acest lucru l-a subliniat și Felicia Akkaya, care a descris într-un mod foarte concret și realist caracteristicile unui copil aflat în acest stadiu de viață „ Un copil de 3 ani descoperă lumea și își dorește să experimenteze cât mai mult din

ea. Are energie, începe să înțeleagă, începe să stăpânească limbajul. Și atunci își dorește cumva să fie peste tot, să înțeleagă tot, să participe la toate lucrurile
.”, a explicat Felicia Akkaya în cadrul emisiunii „Consilier de Vedete”.

Tot ea, este cea care a dat câteva exemple de activități pe care le-am putea desfășura cu un copil super-energic:

Avem nevoie de o acțiune de mână și de una de cap.

În momentul în care o simți foarte energică, antreneaz-o într-o activitate care să presupună cât mai multă activitate fizică, să se prindă cumva într-o joacă cu alți copii, să cânte, să danseze, să sară, să joace șotron. Deci activități în care cumva energia ei să fie canalizată de la sine. ”, a adăugat Felicia.

Care este secretul unui copil fericit

Citește si: Cum convingem copiii să ducă la bun sfârșit o sarcină. „Ia-l în glumă, fă-l să conștientizeze!”

Care este secretul unui copil fericit
Care este secretul unui copil fericit[Sursa foto: pexels]

Este foarte important să nu uităm și de bunăstarea copiilor noștri. Indiferent de cât de energic sau liniștit ar fi copiii, toți au nevoie de un lucru pentru a se dezvolta frumos din punct de vedere emoțional: iubire.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

„Când este mai liniștită intră în alte modalități de lucru. În citit, în stat de povești, în îmbrățișări și iubiri pentru că întotdeauna trebuie să ținem minte un lucru copiii noștri cresc având la bază acel castel construit din cărămidă cu cărămidă din emoție, încredere, iubire necondiționată. Trebuie cumva să le demonstrăm că orice ar face și oricât de năzdrăvani ar fi, oricât de veseli peste nevoile noastre ar fi, noi suntem acolo să-i susținem. Ei au nevoie de acest lucru chiar și atunci când se întâlnesc în viața cu situații inedite. ”, este de părere Felicia Akkaya.

Cum dezobișnuim copiii de fețele cu mască

Bursucu i-a adresat Feliciei și o a doua întrebare care abordează o temă de referință pentru părinții perioadei pandemice.

 „ Cum reușesc să îmi dezobișnuiesc copilul, având în vedere că el a crescut văzându-mă pe mine cu masca pe față ?” a fost cea de-a doua întrebare pe care Bursucu i-a adresat-o Feliciei Akkaya.

Psihologul a dezvăluit că singurul mod în care putem să-i scotem pe copii din bula provocată de perioada pandemiei este să le explicăm concret despre ce este vorba.

Copiii noștri sunt capabili să se adapteze și să preia lucrurile așa cum noi, cei mari, îi ajutăm să le înțeleagă. Poți, de exemplu, să-i faci din această întâmplare o prezentare ca într-un basm. Așa cum eroii dintr-o poveste trec prin anumite situații, poți să îi explici că și tu, tatăl ei, a trebuit să treci prin niște situații ca să o aperi, să te aperi de niște viruși care puteau să vă facă rău, dar care acum au dispărut. ”, a exemplificat psihologul Felicia Akkaya.

Citește si: Ce putem face dacă copilul trece printr-o perioadă dificilă. „Încrederea și iubirea necondiționată, rămân întotdeauna esențiale pentru ei!”

Cum dezobișnuim copiii de fețele cu mască
Cum dezobișnuim copiii de fețele cu mască[Sursa foto: Captură YouTube]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Rețeta unei fripturi perfecte pe piatră

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies