Sărbătorile de iarnă reprezintă perioada cea mai așteptată din an
Este momentul când familia se reîntregește, când ai timp liber de petrecut alături de prieteni, când toată lumea este veselă și dispusă să facă fapte bune. În plus, există atât de multe motive de bucurie în jur, de la împodobirea bradului, până la venirea lui Moș Crăciun.
Atenție însă, uneori pregătirile pentru sărbători se aglomerează și ne putem simți copleșite de stresul ca totul să iasă perfect.
1. Scrie-i o scrisoare lui Moș Crăciun
Dacă ai copii, cu siguranță v-ați apucat deja să îi scrieți moșului.
Vei vedea că atunci când faci bilanțul este imposibil să nu găsești măcar câteva lucruri extraordinare care ți s-au întâmplat anul acesta.
Astfel, te vei simți mai veselă și mai pregătită să începi un nou an în forță. E important să scrii această scrisoare pentru tine, dar poți face în așa fel încât să o primească și „moșul”, dacă ai ceva important să îi comunici și nu găseai o modalitate potrivită.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
2. Mergi la un târg de Crăciun
Aproape orice oraș mai mare organizează târguri de Crăciun, cu diverse produse tradiționale, hand-made și bucate gustoase. Mergi și tu la un astfel de târg, ascultă colinde, bea un pahar de vin fiert și intră în atmosfera de sărbătoare. La noi în țară sunt târguri la Sibiu, Cluj sau București. În străinătate, de neratat este târgul din Viena. Oriunde ai merge, lasă-te purtată de magia luminițelor și muzica de Crăciun.
3. Fă decorațiuni pentru brad
Mai ții minte când erai copil și lipeai fâșii de hârtie creponată pentru a le pune în brad? Chiar dacă decorațiunile din ziua de astăzi sunt ceva mai sofisticate, bucuria de a le face a rămas aceeași. Adună copiii sau prietenele și faceți împreună decorațiuni pentru bradul de Crăciun! Alege materiale naturale, cum este lemnul, hârtia, textilele și inspiră-te de pe internet sau lasă-ți imaginația să zburde.
4. Savurează o ciocolată caldă sau un ceai de iarnă
Nimic nu se compară cu o discuție relaxată la o ciocolată caldă sau un ceai aromat cu scorțișoară sau ghimbir. Cheamă prietenele la un moment de relaxare! Alege ceaiuri potrivite pentru această perioadă: de mere cu scorțișoară, de ghimbir cu lămâie sau chiar un ceai negru cu lapte, pe care să-l serviți alături de biscuiți, în stil englezesc.
5. Donează haine sau jucării unor familii nevoiașe
Multe familii nu au norocul să petreacă sărbătorile așa cum o faci tu. Alege să faci o faptă bună și ajută o familie săracă! Multe asociații se ocupă acum de colecte de haine sau jucării sau poți ajuta o familie pe care o cunoști și știi că se descurcă foarte greu din cauza lipsei banilor. Află ce cadouri își doresc niște copilași și fii tu Moș Crăciun! Sentimentul pe care ți-l va oferi această activitate este unul deosebit, pe care nu îl vei uita prea ușor.
Magia Crăciunului nu înseamnă numai luminițe, colinde și cadouri, ci regăsirea cu familia și prietenii, bucuria de a dărui și recuperarea acelor clipe de relaxare pe care le-ai pierdut de-a lungul anului.