Cum te pregătești de plajă: 5 sfaturi pentru o piele frumoasă

Cum te pregătești de plajă: 5 sfaturi pentru o piele frumoasă
Cum te pregătești de plajă: 5 sfaturi pentru o piele frumoasă

Zilele călduroase și plăcute de vară te duc cu gândul la apa cristalină a mării, nisipul auriu și fierbinte, atmosfera mereu tânără a litoralului, dar și a momentelor fericite și pline de surprize pe care le petreci împreună cu cei dragi în zilele tale de concediu.

Un sejur la mare este ideal pentru tine dacă-ți dorești o vacanță departe de străzile orașului, la țărmul apei!

Dacă te pregătești de făcut bagajul pentru sejurul tău de neuitat de pe litoral, atunci nu uita să iei cu tine și cele mai importante produse cosmetice pentru o piele sănătoasă și un bronz uniform. Iată astfel cum te pregătești pentru plajă!

Exfolierea pielii

Exfolierea pielii este unul dintre pașii principali pe care trebuie să-i urmezi ca să ai o piele de invidiat pe plajă! Exfolierea te va ajuta să îndepărtezi celulele moarte și alte impurități, fiind un proces de realizat cu cel puțin 1-2 săptămâni înainte de a te expune la soare.

Datorită acestei etape, vei avea o piele catifelată, cu un aspect plăcut și bronz uniform. Pentru un duo perfect, după ce aplici și cureți produsele de exfoliere, alege aromele tale favorite ale uleiurilor pentru corp ca să te bucuri de o piele intens hidratată, cu o strălucire naturală! Ține minte că nu este recomandat să folosești scrub în aceeași zi în care vrei să mergi la plajă deoarece pot apărea iritații.

Epilarea

Asemeni exfolierii, este recomandat să nu te epilezi în aceeași zi în care te vei expune la soare deoarece atunci când folosești ceară sau alte produse de epilat, pielea ta devine mai sensibilă și se poate irita rapid de la apă, soare sau nisip. Este indicat să te epilezi cu 2 sau 3 zile înainte, apoi să aplici soluții calmante.

Hidratarea pielii

După două etape esențiale însă mai dure pentru piele: exfolierea și epilarea, este timpul să-ți hidratezi intens pielea! Dacă vrei ca pozele tale de pe plajă să primească cât mai multe like-uri și să te bucuri de o piele catifelată, atunci înainte de a pleca în sejurul de pe litoral este indicat îți hidratezi pielea constant, introducând o cremă hrănitoare, potrivită pentru caracteristicile pielii tale, în rutina zilnică: atât dimineața, dar și seara.

Cu atât mai mult, pielea va fi mai tânără, mai elastică și mai frumoasă datorită consumului recomandat de apă. Încearcă să bei cel puțin 2L de apă în fiecare zi. Te vei simți mai odihnită, plină de energie și te vei bucura din plin de momentele petrecute la mare! 

Îndepărtează impuritățile

O piele care prezintă impurități, precum: puncte albe, puncte negre, acnee, pete și chiar vânătăi sau zgârieturi va influența modul în care te vei bronza la mare și chiar pot apărea mici leziuni pe corp. Este indicat să începi din timp un tratament specific nevoilor tale pentru a diminua sau chiar elimina aceste impurități. Încearcă să eviți pe cât posibil să te lovești deoarece rănile deschise se pot infecta.

Folosește crema de soare!

Nu doar la mare! Ci în fiecare zi din an, indiferent dacă ești în concediu sau realizezi diferite activități de zi cu zi. Crema de soare oferă un strat protector pielii și chiar te va ajuta să te bronzezi uniform. 

Pentru litoral și zilele însorite de vară, alege o cremă de soare cu SPF mare: 30-50, iar toamna și iarna poți folosi o cremă ce are între 5-20 SPF. Este indicat să folosești frecvent produsul cosmetic, în special pe litoral, iar dacă ai alunițe multe pe corp, cu atât mai mult ar trebui să te protejezi de soare!

Deoarece pielea ta nu este obișnuită în mod curent cu o expunere îndelungată la soare, este important să-i oferi o atenție sporită înainte de a merge la mare. După ce te-ai întors la cazare, folosește produse cosmetice calmante pentru piele și, pe cât posibil, încearcă să nu petreci timp pe plajă în perioada prânzului: 12:00-3:00 - razele soarelui fiind foarte puternice în acest interval.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Sebastian o întreabă pe Alexandra dacă este mândră de relația pe care o are cu Gagea. “Asta chiar că e ca în filme.”

IMAGINE RARĂ cu fiul Vicăi Blochina și al lui Victor Pițurcă! Edan s-a transformat într-un tânăr chipeș!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Selly, mesaj cu subînțeles după scandalul de la SAGA FESTIVAL 2024: "Am un anunț foarte, foarte important"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Primele imagini de la date-ul lui Antoni și al Rebeccăi! Înțelegerea celor doi concurenți care le marchează relația: „Testul final...”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies