Cum tolerezi mai mult partenerul de viață. Care sunt regulile de aur pentru armonie în cuplu

Cum tolerezi mai mult partenerul de viață. Care sunt regulile de aur pentru armonie în cuplu
Cum tolerezi mai mult partenerul de viață. Care sunt regulile de aur pentru armonie în cuplu

Află din rândurile următoare cum să păstrezi armonia în cuplu.

Unele persoane au un grad mai mare de toleranță în cuplu, iar altele se supără adesea de la lucruri aparent banale. Acest lucru depinde foarte mult de armonia în cuplu și de felul în care noi gestionăm relația cu partenerul. Toleranța într-un cuplu reprezintă un factor extrem de important când vine vorba de funcționalitatea relației.

În cadrul unei emisiuni, domnul doctor Cristian Andrei a vorbit despre nivelurile de toleranță în cuplu și cum influențează acestea buna dezvoltare a relației.

De asemenea, ne-a spus care sunt regulile de aur într-o relație și cum putem să fim mai toleranți cu partenerul.

Cum influențează nivelul de toleranță buna desfășurare a relației de cuplu

Citește și: Care sunt așteptările pe care le ai de la partener

Cum influențează nivelul de toleranță buna desfășurare a relației de cuplu
Cum influențează nivelul de toleranță buna desfășurare a relației de cuplu[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, nivelul de toleranță al partenerilor este foarte important în buna dezvoltare a relației.

Acesta depinde foarte mult de stadiul în care se află relația dintre cei doi parteneri și de factorii care au dus la creșterea sau scăderea acestuia.

Toleranța când ești îndrăgostit este maximă. Nu vezi defectele celuilalt și ele nu au când să se repete pentru că o catastrofă are nevoie de acumulări, să se repete niște lucruri în tocmai în același loc și la fel.

De aceea, ne deranjează lucrurile care se repetă .”, spune specialistul în domeniu.  

Într-o relație este bine ca cei doi parteneri să se tolereze între ei pentru a ajunge la o cale de mijloc prin care să contribuie la bunăstarea relației.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

În caz contrat, pot exista efecte negative ale lipsei toleranței în cuplu, cum ar fi lipsa comunicării sau chiar separarea celor doi parteneri.

De obicei ajungem la o tăcere reciprocă, spate în viață, la vieți paralele. Uneori se depășește limita și acel lucru mic poate provoca despărțirea .”, a precizat specialistul în domeniu. 

De asemenea, și toleranța în exces poate avea efecte negative deoarece la un moment dat se ajunge la senzație de saturație.

„Toleranța obosește de cele mai multe ori.

Nu te poți baza numai pe a tolera, adică a înghiți.”, a explicat specialistul în domeniu. 

Cum tolerezi mai mult partenerul de viață

Cum tolerezi mai mult partenerul de viață
Cum tolerezi mai mult partenerul de viață[Sursa foto: pexels]

Intoleranța de obicei deși pare că vine din lucruri minore, de fapt în spatele acestui comportament se află chestiuni mult mai complexe care țin adesea de ordinea în casă și de respectarea spațiului personal al celuilalt sau de educație și alte chestiuni culturale.

Citește și: Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Sunt chestiuni care ne sunt cultivate prin educație ca fiind chestiuni de bun simț, cum ar fi cele legate de spațiu și ordine. De multe ori spațiul este cel care provoacă senzația de autobuz aglomerat și ești iritabil, toleranța ta scade dramatic. Avem de lucrat mai mult cu noi. Să nu ne repezim la celălalt că face, drege și așa mai departe. Avem de lucrat la așteptările noastre, la capacitatea noastră de a face efort sau de a ne cunoaște pe noi. Avem de umblat la felul de a comunica cu celălalt .”, spune specialistul în domeniu.  

Care sunt regulile de aur pentru armonie în cuplu

Citește și: Reguli pentru o relație sănătoasă de cuplu

Care sunt regulile de aur pentru armonie în cuplu
Care sunt regulile de aur pentru armonie în cuplu[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, într-o relație este foarte important ca cei doi parteneri să se completeze unul pe celălalt și să încerce în așa fel încât să identifice cauza care poate duce la ruptură sau la scăderea nivelului de toleranță a celuilalt și să o remedieze, aceasta fiind cea mai importantă regulă pentru asigurarea armoniei în cuplu. 

 „ Relația de cuplu, mai ales în familie, este un dans. Face celălalt un pas înainte, tu faci înapoi că altfel dacă faci tot înainte calci pe bombă. Când celălalt s-a supărat, fă un pas în urmă. Fă-l să zâmbească, admite că poate cine știe ce ai făcut și tu, nu te duce și tu tot ca victimă în acea discuție pentru că două victime înseamnă doi agresori. Dacă îi dai ocazia celuilalt să spună ceva, dacă tu vezi ce se află dedesubtul intoleranței tale și faci și tu ceva, atunci o să fie bine .”, a precizat specialistul în domeniu.

Cum tolerezi mai mult partenerul de viață. Care sunt regulile de aur pentru armonie în cuplu
Cum tolerezi mai mult partenerul de viață. Care sunt regulile de aur pentru armonie în cuplu[Sursa foto: pexels]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Cristina Șișcanu, declarații controversate despre relațiile de prietenie. De ce le compară cu relația de cuplu. „Este foarte important ca cei cu care împart timpul meu să fie oameni de calitate sufletească. ”

Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies