Cum tratăm căderea excesivă a părului

Cum tratăm căderea excesivă a părului
Cum tratăm căderea excesivă a părului

Aflați din rândurile următoare care sunt cauzele care duc la o cădere excesivă a părului.

Căderea excesivă este o problemă des întâlnită în zilele noastre, fie că vorbim despre femei sau bărbați, adolescenți sau adulți. Mediul de viață din ce în ce mai poluat și stilul de viață agitat și stresant pe care mulți dintre noi l-am adoptat au un factor definitoriu în buna desfășurare a organismului nostru. Astfel, căderea părului poate să aibă o mulțime de cauze, de la factori genetici, diferite afecțiuni sau alte aspecte care țin de stilul nostru de viață.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Iulia Panțuru, medic specialist dermatolog, a vorbit despre principalele cauze care duc la căderea părului și ce trebuie să facem dacă ne confruntăm cu problema căderii părului.

Care sunt cauzele care duc la căderea părului

Citește și: Cat de eficiente sunt multivitaminele pentru cresterea parului?

Care sunt cauzele care duc la căderea părului

Potrivit specialistului în domeniu, în anotimpul rece firele de păr cad  în mod fiziologic mai mult decât de obicei, iar acest lucru nu ar trebui să ne sperie în mod deosebit. Totodată, există anumite situații care ne pot pune pe gânduri atunci când vine vorba de căderea părului.

Dacă suntem obișnuiți să pierdem o anumită cantitate de păr și ea se dublează sau se triplează, chiar dacă sunt până în 100 de fire, ar fi bine să ajungem la un dermatolog să vedem de ce ne cade părul .”, a explicat

specialistul în domeniu.

Așadar, există o serie de cauze care pot duce la căderea părului, iar printre acestea se numără următoarele:

Deficitul de fier

Potrivit specialistului în domeniu, deficitul de fier este una dintre cele mai frecvente cauze de cădere a părului frecvente cauze de cădere a părului, în special la femeile tinere.

Limita de valori normale este undeva la 35, însă dacă fierul nostru a scăzut sub 70, putem avea ca prim simptom căderea părului, accentuarea cearcănelor, mâini și picioare reci, deci alte simptome

față de anemie, care apare la o scădere majoră .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Deficitul de vitamine sau minerale

Deficitul de vitamine sau de minerale se produce adesea prin intermediul unor curi foarte drastice de slăbire, prin malnutriție sau prin intermediul unor probleme digestive care nu îi permit organismului să asimileze vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru o bună dezvoltare.

Așadar, căderea părului are o strânsă legătură cu acest deficit, iar potrivit specialistului în domeniu, persoanele care nu consumă alimente bogate în vitamine și minerale sau cei care nu mănâncă produse care conțin fier, cum ar fi carnea sunt mai predispuși la căderea părului și la scăderea calității pielii.

Tulburări hormonale

Fiecare hormon din corpul nostru ne influențează buna dezvoltare a cestuia.

Așadar, sunt anumiți hormoni în corp, cum ar fi estrogenul, care are o strânsă legătură cu calitatea pielii și care influențează în același timp căderea părului.

Sarcina

În cazul femeilor însărcinate, pe parcursul sarcinii, părul capătă un aspect foarte plăcut și rezistent. Astfel, după naștere, la aproximativ 3 luni, părul va începe să cadă, iar acest proces este unul complet normal, dar care trebuie stopat prin intermediul unor tratamente adecvate.

De asemenea, căderea părului este adesea întâlnită și ca urmare a unui avort.

Stresul

Un stil de viață stresant are numeroase efecte negative asupra sănătății organismului, iar printre acestea se numără și căderea excesivă a părului, care se află în strânsă legătură cu acesta.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

 „ De obicei, părul cade la 2-3 luni după evenimentul care a declanșat anxietate sau depresie. Pe de altă parte, căderea părului poate și ea duce la depresie .”, a explicat specialistul în domeniu.

Unele medicamente

 „ Sunt medicamente pe care le luăm foarte frecvent în răceli care duc la căderea părului. Părul începe să cadă undeva la o lună-două după consumul medicamentelor și nu instant .”, a precizat specialistul în domeniu.

Printre acestea se numără pastilele obișnuite pe care le luăm în cazul unei răceli, cum ar fi ibuprofenul sau aspirina, dar și antidepresivele.

De asemenea, potrivit specialistului în domeniu, un puseu de febră mai mare de 39 la adult poate duce la o lună post acestui incident la căderea părului.

Cum tratăm căderea excesivă a părului

Citește și: Ce este alopecia? Care sunt primele semne pe care le dă boala

Care sunt cauzele care duc la căderea părului

Primul lucru pe care trebuie să îl facem atunci când ne confruntăm cu această problemă este să apelăm cu încredere la un specialist în domeniu pentru a avea parte de un diagnostic corect și a beneficia de un tratament adecvat.

 „ Cea mai importantă informație ar fi că este necesar un consult dermatologic. Cauzele sunt foarte multe și tipurile de căderi sunt foarte multe. De asemenea, putem să apelăm la un test genetic pentru a vedea care sunt receptorii pe care noi îi avem în așa fel încât tratamentele pe care le prescriem să fie personalizate și să fie eficiente .”, a precizat specialistul în domeniu.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum să îți periezi părul. Ce beneficii îți oferă un periaj corect

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies