Cum tratezi pielea uscată. Remediile care te scapă de această problemă definitiv

Cum tratezi pielea uscată. Remediile care te scapă de această problemă definitiv
Cum tratezi pielea uscată. Remediile care te scapă de această problemă definitiv

Pielea uscată poate fi tratată! Există mai multe remedii, care vă pot ajuta să rezolvați această neplăcere pentru totdeauna.

Orice femeie își dorește să aibă o piele frumoasă, sănătoasă și hidratată. Ridurile, coșurile, diferitele iritații sau pielea uscată reprezintă neplăceri care vă pot face să aveți mai puțină încredere în dumneavoastră. Iată cum scăpați de aceste probleme.

Remedii pentru pielea uscată

Pielea uscată este mai greu de întreținut, spre deosebire de celelalte tipuri de piele. Aceasta este mult mai pretențioasă și are nevoie de atenție sporită din partea dumneavoastră.

În special în sezonul rece, pielea necesită mai multe proceduri, care să o mențină sănătoasă. Fiind cel mai mareorgan al omului, este de înțeles de ce pielea suferă cel mai mult și este cel mai expusă agresiunilor.

Indiferent că vorbim despre poluare, soare, alimentație sau diferitele substanțe provenite din produsele cosmetice, pielea este prima care va primi aceste lovituri și care trebuie să le facă față.

Pielea are rolul de a proteja organismul de agresiunile externe și face acest lucru cu ajutorul stratului superior al epidermei. În cazul în care aveți pielea uscată, acești agenți iritanți pătrund și mai repede în corp.

Tocmai de aceea, este important să știți cum tratați pielea uscată sau deshidratată:

- în primul rând, trebuie să folosiți produsele cosmetice indicate pentru acest tip de piele.

Citiți cu atenție pe etichetele cremelor pe care le cumpărați și aveți grijă să nu folosiți produse care conțin parabeni, parfum sau alte substanțe care pot irita pielea.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

- cele mai bune creme pentru pielea uscată sunt cele care au în compoziție polipetide, acid hialuronic, melatonina, aloe vera, glicerină, unt de shea sau ulei de cocos

- nu folosiți produse cosmetice care conțin alcool, acid salicilic sau glociloc

- nu vă mai faceți gomaj sau încercați să faceți acest lucru cât mai rar

- nu folosiți săpun, nici pe față și nici pe corp. Gelurile de duș hidratante sunt mult mai indicate

- pentru tenul uscat, folosiți apă micelară, lapte demachiant și cremă de față cât mai grasă.

De asemenea, crema de față trebuie să aibă protecție solară, chiar și în sezonul rece.

- cremele se aplică întotdeauna imediat după duș, pentru că porii sunt deschiși și substanțele vor fi absorbite mult mai bine

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Pielea uscată, tratată din interior

Nu doar produsele cosmetice vă pot ajuta să tratați pielea uscată. La fel de important este și ceea ce consumați. În primul rând, beți foarte multă apă plată, cel puțin doi litri pe zi. Dacă sunteți deshidratată, pielea se va usca și mai rău și va avea un aspect neplăcut.

Ideal este să consumați alimente bogate în omega-3, Vitamina D, dar și minerale.

În acest fel, pielea se va menține elastică.

În cazul în care sunteți fumătoare, renunțați la acest viciu. Substanțele nocive din țigări afectează și pielea. Și cafeaua în exces vă va usca și mai tare pielea.

Mâncați migdale, nuci, caju și fistic, pentru că acestea conțin foarte multă Vitamina E, dar și Omega-3 și seleniu, care ajută foarte mult pielea să se refacă și să aibă un aspect străucitor și sănătos.

Fructele și legumele proaspete sunt, de asemenea, variante ideale pentru a trata pielea uscată. Datorită antioxidanților pe care le conțin, acestea protejează pielea de radicalii liberi. În plus, vitamina C din fructe și din legume este foarte utilă pentru producția de colagen.

Bogate în Vitamina B4, ciupercile, alunele, avocado și mazărea crec rezistența vaselor de sânge.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies