Iată cum trebuie să depozitezi corect ceapa, dar și care este trucul pentru a obține inelele perfecte de ceapă.
Ceapa este leguma care este adăugată la aproape toate mâncărurile, iar aceasta nu lipsește din bucătăria gospodinelor. Fie că vorbim de supe, prânz sau cina, aceasta este un ingredient important pentru a oferi gust tuturor mâncărurilor noastre, chiar dacă vorbim de ceapă albă sau cea roșie. Ceapa este o legumă a cărei viață este destul de lungă, astfel că nu trebuie să mergem adesea să o cumpărăm din piață sau din supermarket, însă depinde foarte mult și cum o depozitam, pentru ca aceasta să-și păstreze gustul și textura.
Cum depozităm corect ceapa
Citește și: Preparate rapide, sănătoase și gustoase! 6 rețete pe care să le gătești la air fryer
Citește și: Alimentația Corectă în Sezonul Rece: Ce să Mănânci pentru a Preveni Răceala
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pentru ca ceapa pe care o avem o casă să-și păstreze textura cât mai mult timp, este bine să știți și câteva trucuri ce țin de depozitarea acesteia, dar și locurile în care trebuie lăsată. Astfel, în primul rând, trebuie să știți că cel mai bine ceapa albă sau roșie se păstrează într-un loc întunecat și răcoros, uscat și bine ventilat, astfel ca o cămară sau un dulap din bucătărie ar putea fi locurile perfecte pentru ea.
Totodată, trebuie să feriți ceapa de a fi depozitată în frigider, deoarece mediul rece și umed nu este bun pentru această legumă, iar ea se va strica foarte ușor și își va pierde din textură.Atunci când vorbim de anotimpurile călduroase, trebuie să aveți în vedere ca ceapa să nu fie depozitată în locuri în care lumina soarelui ar putea intra, cum ar fi pe balcon, deoarece riscă să se strice mult prea devreme.
În funcție de locul din care cumpărați ceapă, aveți grijă să o scoateți în pungile de plastic, dacă aceasta vine depozitată într-un ambalaj. Totodată, când vorbim de foile de ceapă verde sau de ceapa cubulețe, în momentul în care vă rămâne din ea și doriți să o depozitați la frigider, ar fi bine să faceți acest lucru într-o caserolă de sticlă, pentru a nu prelua gustul plasticului de la o caserolă normală.Cum obțineți inelele perfecte de ceapă
Există și un mic truc pentru a tăia ceapa inele rapid, în doar câteva minute, fără să mai fi nevoită să lăcrimezi atunci când te afli în bucătărie. Astfel, aveți nevoie de o furculița pe care o veți introduce în mijlocul cepei, iar cu o ustensilă de decojit puternică, veți prinde bucăți din ceapă din care veți tăia felii. Acum este mai simplu ca niciodată să obțineți inele de ceapă perfecte.
@casa_tips You can also use a Julienne peeler on onions if you want to dice it. #casatips #onion #julienne ♬ son original- Casa-Tips.com