Curatat de coaja si mancat ca atare, zdrobit si adaugat in mancare, sub forma de pudra sau sub forma de pastila?
Cercetatorii de la Universitatea din Connecticut si-au pus si ei aceasta problema si, dupa numeroase studii, au ajuns la urmatoarea concluzie: cu cat usturoiul se afla intr-o stare mai naturala, cu atat este mai eficient pentru sanatate.
Atat usturoiul intreg, cat si cel sub forma de mujdei au efecte cardioprotective reale si, in cazul unui atac de cord permit o recuperare mai buna si mai eficienta a inimii. Aceste lucruri se datoreaza si hidrogenului sulfurat continut in usturoi, care are un efect de relaxare a vaselor de sange si imbunatateste circulatia sanguina.
Pudra de usturoi, pe de alta parte, nu este un adevarat substitut al usturoiului proaspat.
Ea nu contine toate proprietatile usturoiului intreg si nici macar aroma puternica a acestuia. De fapt, pudra este obtinuta prin uscarea si pisarea usturoiului si, uneori, pentru un plus de aroma, ii sunt adaugate anumite ingrediente artificiale.
Pilulele de usturoi, chiar daca scad nivelul colesterolului din sange, au un efect destul de nesemnificativ in comparatie cu usturoiul natural sau medicatia obisnuita pentru inima.
Sursa: Frunza-verde.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro