Avem nevoie de zinc, fier si magneziu pentru a preveni starile depresive, iar daca boabele de fasole sau alte leguminoase fac parte din dieta ta, exista o modalitate usoara de a creste absorbtia acestor minerale.
Este vorba de inmuierea leguminoaselor peste noapte, in apa foarte calda- 60 de grade Celsius, pentru a reduce continutul de acid fitic.
Aceasta schimbare simpla are un efect urias: cresterea absorbtiei mineralelor in proportie de 50-100%.Simpla fierbere nu este suficienta pentru reducerea acidului fitic.
Cum se procedeaza
Iata metoda dr. Rose de pregatire a boabelor de fasole:
1. Combinati apa clocotita cu apa filtrata si turnati peste fasole pana acoperiti complet boabele. Faceti asta cu o zi inainte de a gati propriu-zis fasolea si puneti vasul intr-un loc cald.
2. Pastrati apa fierbinte intr-un termos si pe masura ce boabele absorb apa, completati din nou pana sunt acoperite complet.
"Nu va cer sa atingeti sau sa mentineti temperatura de 60 de grade, dar lasati fasolea cat mai mult la inmuiat, minim 18 ore. Veti vedea ca prin aceasta metoda boabele uscate se vor gati mai repede, vor fi digerate si veti asimila mai bine nutrientii", recomanda dr.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro