Cum trebuie pregatita fasolea pentru a fi digerata complet!

Cum trebuie pregatita fasolea pentru a fi digerata complet!
Cum trebuie pregatita fasolea pentru a fi digerata complet!

Avem nevoie de zinc, fier si magneziu pentru a preveni starile depresive, iar daca boabele de fasole sau alte leguminoase fac parte din dieta ta, exista o modalitate usoara de a creste absorbtia acestor minerale.

 

Este vorba de inmuierea leguminoaselor peste noapte, in apa foarte calda- 60 de grade Celsius, pentru a reduce continutul de acid fitic. Aceasta schimbare simpla are un efect urias: cresterea absorbtiei mineralelor in proportie de 50-100%.
Simpla fierbere nu este suficienta pentru reducerea acidului fitic.
Cum se procedeaza
Iata metoda dr.
Rose de pregatire a boabelor de fasole:
1. Combinati apa clocotita cu apa filtrata si turnati peste fasole pana acoperiti complet boabele. Faceti asta cu o zi inainte de a gati propriu-zis fasolea si puneti vasul intr-un loc cald.
2. Pastrati apa fierbinte intr-un termos si pe masura ce boabele absorb apa, completati din nou pana sunt acoperite complet.
"Nu va cer sa atingeti sau sa mentineti temperatura de 60 de grade, dar lasati fasolea cat mai mult la inmuiat, minim 18 ore. Veti vedea ca prin aceasta metoda boabele uscate se vor gati mai repede, vor fi digerate si veti asimila mai bine nutrientii", recomanda dr. Rose.
Sursa

Este vorba de inmuierea leguminoaselor peste noapte, in apa foarte calda- 60 de grade Celsius, pentru a reduce continutul de acid fitic.

Aceasta schimbare simpla are un efect urias: cresterea absorbtiei mineralelor in proportie de 50-100%.

Simpla fierbere nu este suficienta pentru reducerea acidului fitic.

Cum se procedeaza


Iata metoda dr. Rose de pregatire a boabelor de fasole: 

1. Combinati apa clocotita cu apa filtrata si turnati peste fasole pana acoperiti complet boabele. Faceti asta cu o zi inainte de a gati propriu-zis fasolea si puneti vasul intr-un loc cald. 


2. Pastrati apa fierbinte intr-un termos si pe masura ce boabele absorb apa, completati din nou pana sunt acoperite complet. 

"Nu va cer sa atingeti sau sa mentineti temperatura de 60 de grade, dar lasati fasolea cat mai mult la inmuiat, minim 18 ore. Veti vedea ca prin aceasta metoda boabele uscate se vor gati mai repede, vor fi digerate si veti asimila mai bine nutrientii", recomanda dr.
Rose.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies