Cum trebuie sa arate un dormitor Zen in 2017

Cum trebuie sa arate un dormitor Zen in 2017
Cum trebuie sa arate un dormitor Zen in 2017

Suntem in pragul noului an, adica perioada in care reflectam la viata noastre din ultimele 365 de zile, la deciziile pe care le-am luat si la modul de trai pe care l-am dus. Daca 2016 nu ti-a suras prea tare si te-ai simtit, in mare parte, obosita si fara chef de viata, in anul care vine ai sansa sa te scuturi de toate aceste sentimente negative si sa pornesti din nou la drum cu mai multa energie pozitiva.

Asadar, ai nevoie de o schimbare, iar aceasta poate incepe din locul in care te regasesti in cea mai mare parte a timpului, care este, de obicei, acasa. De fapt, monotonia poate porni chiar de aici, din cauza designului care nu iti mai provoaca mintea, nu iti mai pacaleste simturile si, in cele din urma, nu te mai entuziasmeaza.  Iata, deci, cum trebuie sa arate cea mai importanta parte a casei tale, dormitorul, pentru a te ajuta sa te simti Zen in fiecare zi:

Schimba mobila invechita si incomoda cu una moderna, in culori senine

Un

prim pas spre transformarea dormitorului tau intr-o oaza de relaxare si armonie este schimbarea mobilierului invechit cu unul nou, cat mai simplu, din materiale naturale. Stilul Zen este caracterizat de aceste doua insusiri, simplitate si naturalete, care trebuie musai sa se reflecte in mobilierul pe care ti-l alegi, pentru a-ti transmite si tie aceleasi stari pozitive. Mobilierul de alta data este cu siguranta depasit de situatie si, de aceea, ai nevoie de unul nou.

Intrucat aceasta este camera cheie pentru un interior Zen, trebuie sa ii acorzi cea mai mare atentie si sa alegi culorile cu grija. De obicei, acest stil presupune culori naturale, in tonuri calde, precum alb, gri, nuante de bej sau roz pal. Aceasta mobila de dormitor reprezinta un exemplu clar in acest sens, cu speteze pufoase si stofa fina, placuta la atingere si cu o paleta de culori variata, dar asortata, relaxanta si odihnitoare pentru corp si minte, cu o nuanta timida de gri si cu un contrast bland intre negru

si bej deschis.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Imbogateste-ti dormitorul cu arome naturale si revigorante

Mirosurile proaspete, naturale, sunt esentiale atunci cand vine vorba de experientele Zen. In plus, sunt si foarte ieftine si ai o gama larga de unde poti alege. Nu cumpara parfumuri sau spray-uri de camera puternice, pline de chimicale si antiseptice.

În schimb, foloseste fructe cu parfum placut, precum o portocala pusa pe calorifer, servetele imbibate in esenta de vanilie ascunse prin diferite colturi ale camerei, un simplu buchet cu florile tale preferate pe noptiera si asa mai departe.

Poti chiar sa iti faci singura propriul deodorant de camera din cateva uleiuri esentiale si apa. Pur si simplu amesteci cateva picaturi din uleiul tau preferat, precum cel de lavanda, cu putina apa intr-un dispozitiv de tip spray.

Mai poti, de asemenea, sa gatesti ceva ce iti aduce aminte de un moment fericit din viata ta, precum painea pe care o facea bunica in test, la tara, iar mirosul se va raspandi nestingherit prin toata casa.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Da viata dormitorului

tau cu ajutorul unor plante verzi care iti umplu camera cu oxigen

Plantele sunt cea mai buna optiune pentru a te simti aproape de natura la tine acasa. Pentru ca produc mult oxigen si au o culoare vie si relaxanta, acestea iti vor oferi zilnic un sentiment de liniste care te incarca cu energie pozitiva. Nu alege, totusi, unele prea pretentioase, ca sa nu fii nevoita sa le acorzi mai multa atentie decat este necesar si nu opta pentru plante care emana mirosuri neplacute.

De obicei, persoanele care vor sa isi transforme casa in stilul Zen isi cumpara fie un copacel Bonsai, fie un bambus sau o planta pentru terrarium.

In 2017, ai sansa de a te elibera de starea angoasanta care te-a urmarit tot anul trecut. Prin doar cateva modificari ale designului dormitorului tau, te vei trezi in fiecare dimineata cu zambetul pe buze si cu o pofta de viata de nestapanit. Cum va arata dormitorul tau in anul care urmeaza?



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies