Cum trebuie să fie machiajul pentru vară

Cum trebuie să fie machiajul pentru vară
Cum trebuie să fie machiajul pentru vară

Machiajul în perioada verii trebuie să fie cât mai natural și fresh, extrem de diferit față de cel din sezonul rece. Află din rândurile de mai jos cum trebuie să fie machiajul pentru vară!

Ella Georgescu, make-up artist, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre cum trebuie să fie machiajul pentru vară.

Cum trebuie să fie machiajul pentru vară

Secretul unui machiaj de vară reușit stă în alegerea unui fond de ten cât mai potrivit sezonului cald, respectiv unul cât mai fluid, luminos și pe bază de apă. Însă, pentru un machiaj special pentru un eveniment, se poate opta pentru două fonduri de ten, unul cu acoperire mai mare și unul fluid, pentru ca rezultatul să fie de durată.

Cu toate stea, în zilele toride de vară, este recomandat să se folosească un fond de ten fluid, natural, și puțină pudră pentru persoanele cu un ten gras.

“Putem opta pentru un fond de ten mai light, pe bază de apă, luminos, asta dacă vorbim de un machiaj de zi cu zi, nu vorbim de un machiaj pentru eveniment. Dacă ne dorim un machiaj pentru eveniment, vom aplica două fonduri de ten: un fond de ten cu acoperire mai mare, și unul fluid ca rezultatul să fie unul de durată.

Însă, dacă vorbim de un machiaj de zi cu zi al tenului, trebuie să folosim un fond de ten fluid, natural, foarte puțină pudră.”, a spus make-up artistul.

Citește și: Tendințele modei în sezonul de primăvară 2023. Sezonul acesta este despre simplitate și eleganță

Cum trebuie să fie machiajul pentru vară[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

De asemenea, multe doamne și domnișoare uită, de cele mai multe ori, să ofere mai multă atenție tenului înainte de aplicarea machiajului. În perioada verii, este necesar ca fiecare persoană să aibă în geantă o apă termală pentru a-și reîmprospăta tenul. Totodată, pe lângă produsul de hidratare, se aplică o bază, un iluminator și un spray pentru hidratare, iar mai apoi se poate aplica fondul de ten.

“E foarte importantă îngrijirea tenului. Trebuie să avem tenul cât mai hidratat, recomand fetelor să poarte la ele o apa termală în geantă și să își reîmprospăteze tenul. Pe lângă produsul de hidratare, vom aplica o bază, un iluminator și putem și, de ce nu, un spray pentru hidratare, și abia după fondul de ten.”,  a precizat aceasta.

Citește și: Cum trebuie să facă o femeie machiajul de primăvară. Culori și tendințe pentru un aspect fresh în 2023

Cum trebuie să fie machiajul pentru vară[Sursa foto: Pexels.com]

Un aspect pe care mulți make-up artiști îl observă este faptul că femeile aplică fondul de ten cu mâna, nu cu un burețel sau o pensulă specială pentru acest lucru. În opinia make-up artistului invitat, nu este în regulă ca fetele să lucreze cu mâna, oricât de bine s-ar spăla înainte, deoarece consideră că acest lucru îi oferă mai mult exces de sebum tenului în momentul aplicării cu mâinile. De asemenea, este recomandată și aplicarea cremei de față cu o pensulă specială. 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

“Fetele aplica, de regulă, fondul de ten cu mâna și nu aplică niciun produs pentru îngrijirea tenului sau o bază, și atunci normal că tenul nu o să arate întocmai bine. Nu mi se pare ok să lucrezi cu mâna, oricât te speli înainte, transpiri. Am senzația că îi dai mai mult exces de sebum tenului în momentul în care vii și aplici cu mâinile. Chiar și crema o aplic cu o pensulă specială.”, 

a mai menționat ea.

Cum trebuie să fie machiajul pentru vară[Sursa foto: freepik]

Totodată, multe persoane aplică fond de ten în locul anticearcănului. Însă, este recomandat să se folosească, pe timpul verii și nu numai, un anticearcăn light, care nu încarcă. La final, se poate aplica un spray pentru hidratare și luminozitate, care va oferi un efect impresionant.

“În zona cearcănelor am observat că fetele aplică fond de ten. Eu voi folosi un concealer foarte light, care nu încarcă. La final, o să îi aplic un spray pentru hidratare și luminozitate.”,  a încheiat make-up artistul.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum machiezi ochii în sezonul cald

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies