Crema de protecție solară este esențială pentru îngrijirea pielii, indiferent de anotimp. Fie că este vară sau iarnă, razele soarelui afectează calitatea pielii noastre.
De aceea este important să-ți protejezi pielea cât mai mult posibil, aplicând cremă de protecție solară de fiecare dată când ești gata să pleci din casă, sau reaplicând-o atunci când petreci mai mult timp în aer liber. Totuși, acestea nu sunt neapărat protejate de razele nocive ale soarelui. Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie, doctor în științe medicale. Iată în rândurile de mai jos tot ceea ce trebuie să știi despre protecția solară.
Cum trebuie să folosească femeile protecția solară
Amalia Anghel a declarat că UVA și UVB sunt radiațiile ultraviolete de tip A și B pe care oamenii le întâlnesc în momentul în care se expun la soare și la bronzatul artificial, adică la solar.
Multe doamne și domnișoare nu vor să se expună direct cu pielea albă la soare, motiv pentru care își doresc să ajungă măcar o dată la solar. Acest lucru nu este benefic, deoarece noi primim o concentrația foarte mare de radiații la o expunere de câteva minute.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„UVA și UVB sunt practic radiațiile ultraviolete de tip A și B pe care noi le întâlnim atunci când ne expunem la soare și bineînțeles la bronzatul artificial, la solar. Mai sunt încă tineri, în mod special doamnele și domnișoarele, care nu vor să se expună direct cu pielea albă la soare și vor să meargă măcar o dată la solar. Acest lucru nu este benefic, deoarece noi primim o concentrație extrem de mare de radiații la o expunere de câteva minute, de trei sau cinci minute, cât stăm în interiorul acelui tub, comparabilă cu aceeași doză pe care noi o primim într-un timp similar de expunere la soare. Nu o să ni se întâmple niciodată același lucru într-o expunere de cinci minute la soare, ca pielea să se înroșească și bineînțeles în situațiile ideale să se și bronzeze ulterior. Nu, avem nevoie de o expunere mai îndelungată la soare. Deci UVA, UVB sunt radiațiile ultraviolete pe care noi le întâlnim în expunerea aceasta”, a mai mărturisit specialistul.
Uneori soarele ne poate fi un prieten și poate fi benefic, doar că expunerea noastră la el trebuie să fie una controlată, adică să folosim creme de fotoprotecție și crema cu ecran maximal.
„Soarele ne este prieten și este și benefic, doar că noi trebuie să avem o expunere controlată. Controlată înseamnă să folosim aceste creme de fotoprotecție de care noi vorbeam și folosim crema cu ecran maximal, dar nu doar dimineața când ieșim din casă și ne considerăm protejați toată ziua.
Ce a mai spus specialistul despre protecția solară
Dacă persoanele își doresc să aibă o protecție susținută constant pe piele, aceasta trebuie reaplicată cu rigurozitate pe toată suprafața corpului. Pielea bronzată nu este una sănătoasă, este una uscată, care îmbătrânește, ridează. pe lângă aceste aspecte, apar leziuni pigmentare, o serie de pete și pot apărea chiar și cancerele cutanate.
„Dacă noi vrem să avem o protecție susținută și constantă pe piele trebuie să reaplicăm cu rigurozitate la două ore trebuie să aplicăm pe toată suprafața corpului din nou crema. Așa putem să fim protejați aproximativ 100% și să zicem că prevenim inclusiv apariția bronzului, dar altfel cu o utilizare corectă ne putem asuma să avem un bronz sănătos, pentru că noi știm că pielea bronzată nu este o piele sănătoasă, este o piele deshidratată, uscată, mai mult de atât, îmbătrânește, se ridează, este o piele nesănătoasă. În plus, apar o acele leziuni pigmentare, o serie de pete și pot apărea chiar și cancerele cutanate”, a mai adăugat specialistul.
Citește și: Cum aranjăm părul după vârsta de 50 de ani. Ce trebuie să facă femeile pentru un păr bogat și sănătos