Cum trebuie să începi curățenia de Paște. Care sunt pașii pe care trebuie să îi faci pentru o casă impecabilă!

Curățenia de Paște
Cum se face curățenia de Paște

Află din rândurile următoare cum trebuie să realizezi corect curățenia de Paște pentru a fi eficientă și a câștiga timp.

Sărbătoarea Paștelui se apropie cu pași repezi, iar odată cu aceasta, pe lângă preparatele tradiționale de Paște, gospodinele trebuie să se apuce de curățenia generală. Acest proces poate fi însă unul lung și anevoios, dacă nu avem un plan după care să ne ghidăm. De aceea, este foarte important ca înainte să ne apucăm de curățenie să ne asigurăm că avem ustensilele necesare la îndemână și că știm exact ce avem de făcut.

În cadrul unei emisiuni, Elena Santos, blogger home&garden, a oferit câteva sfaturi utile care să ne ajute să realizăm curățenia de Paște în timp util și eficient. Află din rândurile următoare care sunt ustensilele de care avem nevoie pentru a realiza curățenia de Paște, dar și alte sfaturi utile care să-ți ușureze munca.

Oțet și bicarbonat de sodiu

Citește și: Cum curățăm petele cu soluții făcute în casă. „Dacă acționăm imediat, pata va ieși în proporție de 90%”

curățenia de Paște 
Cum se face enia de Paște curăț[Sursa foto: freepik]

Dacă nu avem la îndemână soluții speciale pentru curățenie, putem folosi ingrediente care se găsesc în orice locuință și care își fac foarte bine treaba. Combinația de oțet cu bicarbonat de sodiu este una excelentă atunci când vorbim de curățenie. Cele două ingrediente acționează atât împreună, pentru a elimina petele, cât și separata. Bicarbonatul de sodiu este foarte bun pentru a curăța suprafețele de calcar, iar oțetul poate fi folosit și el pentru a curăța para de la duș.

Punem para de la duș în oțet și o lăsăm să acționeze. Oțetul scoate calcarul din ea, toată mizeria respectivă .”, a spus specialistul în domeniu.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline este foarte bun atunci când nu ai la îndemână un produs special pentru mobilă. Acesta trebuie pulverizat pe o cârpă, iar cu ajutorul lui, ștergem cu grijă mobila.

Burete abraziv

Potrivit specialistului în domeniu, un burete abraziv este de mare ajutor pentru a curăța mizeria sau urmele de carioci din zona prizelor. Acesta trebuie umezit foarte puțin, iar apoi prin mișcări ușoare va îndepărta toată mizeria.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Apa oxigenată

Apa oxigenată este foarte eficientă atunci când vrem să scăpăm de petele inestetice.

În momentul în care găsești pete pe o anumită porțiune, în combinație cu alte ingrediente, funcționează .”, a spus specialistul în domeniu.

Pasta și periuța de dinți

Periuța și pasta de dinți reprezintă o altă combinație utilă atunci când este vorba de curățenie. Pasta de dinți este cunoscută ca fiind un aliat de nădejde atunci când vine vorba de petele de clor, iar periuța ne permite să ajungem în locuri

mai puțin accesibile. Astfel, cu ajutorul lor, putem să lustruim  cu ușurință bateria de la chiuvetă.

Cu ce începem curățenia de Paște

Citește și: Cele mai bune trucuri pentru femei atunci când încep curățenia de primavară. Vor avea casa impecabilă și bine organizată!

curățenia de Paște 
Cum se face curățenia de Paște [Sursa foto: freepik]

După cum spunea, înainte de a începe curățenia, este foarte important să te asiguri că ai la îndemână ustensilele necesare, dar să fii și foarte organizat.

De aceea, specialistul în domeniu ne recomandă să ne simplificăm munca și să împărțim casa pe anumite zone care trebuie curățate.

Totul începe cu simplificarea. Împărțim casa pe zone, adică începem cameră cu cameră. Dacă suntem gazde, vom merge pe trei încăperi mari, bucătărie, baie și sufragerie. Începem mai întâi cu aspiratul. Aspirăm și ștergem praful de peste tot .”, a spus specialistul în domeniu.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

De asemenea, potrivit specialistului în domeniu, este esențial ca produsele pe care le aplicăm pe diferite suprafețe să fie lăsate o anumită perioadă astfel încât să își facă efectul.

Important este ca de fiecare dată când facem curățenie, să lăsăm produsele să acționeze. Nu recomand în timpul curățeniei, dacă timpul este limitat, să folosim căști cu muzică. Pierdem timp selectând melodii și nu mai suntem eficienți .”, a spus specialistul în domeniu.  

Praful se șterge mereu conform literei S

curățenia de Paște
Cum se face curățenia de Paște[Sursa foto: freepik]

Ștergerea prafului este un alt pas foarte important atunci când vorbim despre curățenie. Din păcate, mulți dintre noi o facem greșit, iar ulterior descoperim că imediat după ce am șters praful, acesta se pune la loc.

Astfel, specialistul în domeniu ne recomandă să ștergem mereu praful conform literei S.

Când ștergem praful de peste tot, trebuie să o facem în forma literei S pentru că atunci când ștergi, să nu te întorci înapoi și să nu aduci particulele înapoi, iar litera S este perfectă pentru a șterge suprafețele .”, a spus specialistul în domeniu.  



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Checklist-ul complet pentru curățenia de primăvară. 3 pași esențiali pentru femei dacă vor să aibă o locuință lună!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies