Cum trebuie să-și îngrijească femeile scalpul în sezonul rece. Care sunt lucrurile de care trebuie să țină cont

Cum trebuie să-și îngrijească femeile scalpul în sezonul rece
Cum trebuie să-și îngrijească femeile scalpul în sezonul rece

Află din rândurile următoare cum trebuie să-ți îngrijești scalpul în sezonul rece.

Odată cu apariția sezonului rece, atât tenul nostru, cât și scalpul au de suferit. Diferențele de temperatură, purtarea regulată a unei căciuli sau ocazională a unei cagule de schi pot duce la afecțiuni ale scalpului, care trebuiesc identificate și tratate.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie și doctor în științe medicale a oferit câteva soluții de îngrijire a scalpului și părului în sezonul rece, fiind expus unor varianții puternice de temperatură.

Ce se întâmplă cu scalpul nostru în anotimpul rece

Cum trebuie să-și îngrijească femeile scalpul în sezonul rece
Cum trebuie să-și îngrijească femeile scalpul în sezonul rece[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, variațiile de temperatură care se petrec în sezonul rece la nivelul scalpului, pot avea efecte negative asupra acestuia.

Pe lângă descuamarea excesivă a scalpului, însoțită de înroșirea acestuia, dar și apariția unor semne de dermatită seboreică însoțită de mătreață, scalpul nostru este predispus și la alte multiple afecțiuni.

De aceea, este foarte important, mai ales în sezonul rece, să adaptăm rutina de îngrijire a scalpului în funcție de nevoile noastre.

Scalpul nostru este expus variațiilor de temperatură pentru că avem tendința de a purta căciulă. Mai mult decât atât, scalpul transpiră și noi avem această intenție de a-l spăla cât mai frecvent. Trebuie să avem foarte mare grijă la produsele pe care le folosim.

Atenția trebuie să fie una crescută atunci când ne confruntăm cu probleme .”, spune specialistul în domeniu.  

Cum trebuie să ne îngrijim scalpul în sezonul rece

Citește și: Cum să-ți protejezi pielea și părul în anotimpul ploios

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cum trebuie să-și îngrijească femeile scalpul în sezonul rece
Cum trebuie să-și îngrijească femeile scalpul în sezonul rece[Sursa foto: freepik]

Este forte important de precizat faptul că atunci când ne confruntă cu o afecțiune la nivelul scalpului, aceasta trebuie tratată prin produse specifice, dar nu trebuie să ne creăm o rutină de folosire a acestora în fiecare zi. În caz contrar, scalpul nostru riscă și mai mult să se sensibilizeze.

Atunci când noi avem o descuamare a scalpului și folosim un produs special, important ar fi să reținem că acest produs nu putem să îl folosim pentru spălatul frecvent.

Îl rezervăm doar pentru utilizarea o dată, maxim de două ori pe săptămână. Dacă totuși avem nevoie să ne spălăm frecvent, trebuie să folosim un șampon pentru scalpul sensibil .”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, trebuie să avem grijă și la produsele care sunt menite să hidrateze firul de păr, cum ar fi masca de păr. Aceasta se aplică doar pe lungimea firului de păr și folosită doar odată, maxim de două ori pe săptămână.

Putem să folosim tratamentele și în sezonul rece, dar bineînțeles, respectând rutina și regulile de îngrijire discutate cu medicul specialist .”, spune specialistul în domeniu. 

De câte ori trebuie să ne spălăm pe cap în sezonul rece

Citește și: Reguli pentru un păr frumos și sănătos

Cum trebuie să-și îngrijească femeile scalpul în sezonul rece
Cum trebuie să-și îngrijească femeile scalpul în sezonul rece[Sursa foto: pexels]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Odată cu apariția sezonul rece și folosirea regulată a unor obiecte vestimentare menite să ne asigure o temperatură optimă la nivelul capului, ne confruntăm cu excesul de sebum. Astfel, este foarte important de știut că putem să ne spălăm fără probleme pe cap ori de câte ori simțim nevoia, dar trebuie să avem foarte mare grijă la produsele pe care le folosim.

În acest caz, specialistul în domeniu ne recomandă să folosim un produs de curățare blândă care să nu aibă un efect inflamator la nivelul scalpului și să ne asigure curățarea de care avem nevoie.

Atunci când avem mult timp căciulă la nivelul scalpului este util ca în aceste condiții, la finalul zilei, să îndepărtăm excesul de sebum cu un produs de curățare blândă. Deci, dacă condițiile ne impun, trebuie doar să adaptăm rutina .”, a precizat specialistul în domeniu.

Îngrijirea mâinilor în sezonul rece

Îngrijirea mâinilor în sezonul rece
Îngrijirea mâinilor în sezonul rece[Sursa foto: pexels]

Pe lângă ten și scalp este foarte important ca în sezonul rece să acordăm o atenție sporită și îngrijirii mâinilor. Astfel, specialistul în domeniu ne atrage atenția cu privire la folosirea cremei cu factor de protecție și a unei creme reparatoare măcar de două ori pe zi, menită să ne asigure hidratarea corespunzătoare la nivelul mâinilor.

În primul rând, pielea se deshidratează în acest sezon rece și noi trebuie să adaptăm îngrijirea și să adăugăm un produs mai intens hidratant .”, a precizat specialistul în domeniu.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Îngrijirea unghiilor: mituri și adevăruri. Sfaturi utile pentru unghii puternice și sănătoase

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies