E foarte simplu – tii dieta low carb o perioada, apoi trisezi, apoi reintri in schema dietei.
In cazul asta, tii o dieta low carb 3-5-7-10-14 zile si apoi trisezi. Exista diverse metode de a te ” incarca ”( sau relaxa nutritional, mancand carbo) in functie de cat sport faci. Nu e scopul acestui articol. Dar, ca idee, sunt oameni care tin 3 LC cu 1HC( LC= low carb, HC= high carb) ca dieta de definire in perioada precompetitionala - un protocol 3/1, descris in amanunt aici, sau un protocol 5LC/2 HC, asa cum face Streza Claudiu, un sportiv si antrenor personal cu rezultate deosebite.
E insa vorba de sportivi. Efortul pe care il face un sportiv e mare. Sa spunem ca majoritatea oamenilor stau 8 ore cu fundul pe scaun, in timp ce sportivii se antreneaza 8 ore. E o mare diferenta. Eu, comparativ cu un sportiv, sunt ultrasedentar. Comparativ cu un om care e complet sedentar, sunt usor sau mediu activ( ajung de 2-3-4 ori pe saptamana la sala – in functie si de programul meu care e infernal).
Altii folosesc incarcarile rarisim( la 7-10-15-21 zile – e cazul meu). Altii mananca zilnic o cantitate ceva mai mare de carbo decat ar fi uzual – in loc de 30-50, stau in intervalul 50-100 sau chiar 50-150. Fiecare poate face asta in felul sau. Important e sa stie ce face.
Continuarea articolului pe site-ul lui Andrei Laslau, www.andreilaslau.ro.
Pe Andrei Laslau il gasesti si pe Facebook AICI.
In cazul asta, tii o dieta low carb 3-5-7-10-14 zile si apoi trisezi. Exista diverse metode de a te ” incarca ”( sau relaxa nutritional, mancand carbo) in functie de cat sport faci. Nu e scopul acestui articol. Dar, ca idee, sunt oameni care tin 3 LC cu 1HC( LC= low carb, HC= high carb) ca dieta de definire in perioada precompetitionala - un protocol 3/1, descris in amanunt aici, sau un protocol 5LC/2 HC, asa
cum face Streza Claudiu, un sportiv si antrenor personal cu rezultate deosebite. E insa vorba de sportivi. Efortul pe care il face un sportiv e mare. Sa spunem ca majoritatea oamenilor stau 8 ore cu fundul pe scaun, in timp ce sportivii se antreneaza 8 ore. E o mare diferenta. Eu, comparativ cu un sportiv, sunt ultrasedentar. Comparativ cu un om care e complet sedentar, sunt usor sau mediu activ( ajung de 2-3-4 ori pe saptamana la sala – in functie si de programul meu care e infernal).
Altii folosesc incarcarile rarisim( la 7-10-15-21 zile – e cazul meu). Altii mananca zilnic o cantitate ceva mai mare de carbo decat ar fi uzual – in loc de 30-50, stau in intervalul 50-100 sau chiar 50-150. Fiecare poate face asta in felul sau. Important e sa stie ce face.
Continuarea articolului pe site-ul lui Andrei Laslau, www.andreilaslau.ro. Pe Andrei Laslau il gasesti si pe Facebook AICI. Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro