Cum va fi vremea la vara! Avertisment de ultima ora al meteorologilor!

Cum va fi vremea la vara! Avertisment de ultima ora al meteorologilor!
Cum va fi vremea la vara! Avertisment de ultima ora al meteorologilor!

În 2017, vara va fi în general caldă, cu valori medii termice peste normele climatologice ale perioadei, dar şi prin deficit de precipitaţii, mai ales din sudul, sud-estul şi sud-vestul ţării.

În iunie, temperaturile medii lunare se vor situa, în general, în apropierea mediei climatologice. Conform măsurătorilor de specialitate, media multianuală lunară pentru ultima lună de primăvară este de 18,3 grade Celsius, fiind luaţi în calcul parametrii monitorizaţi în intervalul 1981 — 2010. În ceea ce priveşte valorile termice medii, specialiştii ANM estimează, în perioada analizată, temperaturi medii de până la 22 de grade Celsius în Oltenia şi Muntenia, de până la 21 de grade Celsius, în Banat, Dobrogea şi Moldova, dar şi mai scăzute, de până la 19 grade Celsius, în Maramureş şi Transilvania, scrie Agerpres.

În acelaşi timp, cantităţile totale de precipitaţii vor fi, în general, deficitare, cu excepţia zonelor de munte unde vor fi normale sau uşor excedentare. Media multianuală a precipitaţiilor pentru luna mai este stabilită la 84,5 litri/mp. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii sunt estimate în Muntenia (până la 111 l/mp), Banat (până la 107 l/mp), Transilvania (până la 106 l/mp), Crişana şi Moldova (până la 103 l/mp), iar cele mai scăzute în Dobrogea (până la 60 l/mp).

În iulie, meteorologii estimează că temperatura medie lunară a aerului va fi mai ridicată decât norma climatologică, îndeosebi în sudul, sud-estul şi vestul ţării. În condiţiile în care media multianuală a lunii este de 20,2 grade Celsius, cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Maramureş şi Transilvania (între 17 şi 21 de grade Celsius), iar valori termice medii mai ridicate, de până la 24 de grade Celsius, se vor consemna în Muntenia şi Oltenia.

Cantităţile totale de precipitaţii vor avea, în iulie, o tendinţă spre deficit în toată ţara, însă zonele în care fenomenul va fi mai pronunţat sunt cele din sudul, sud-estul şi estul teritoriului. Media normei de precipitaţii stabilită prin măsurătorile de specialitate este de 77,8 l/mp.

Citeste mai multe aici.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Se intorc ninsorile! Informare meteo de ploi si vant. Ce spun meteorologii

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies