Pufoase si delicioase, cupcake-urile facute in casa si preparate cu dragoste le puteţi transforma in deserturi inedite, cu care sa va impresionaţi si rasfaţaţi deopotriva familia si prietenii!
Se prepara usor si se decoreaza dupa propria imaginatie! Iata cum:
Timp de pregatire: 35 de minute
Dificultatea retetei: usoara
Numar portii: 12
Ingrediente:
Pentru Blat
150 gr faina
40 gr cacao pudra
1 gr bicarbonat
3 gr praf de copt
1 gr sare
70 gr unt
2 oua intregi
150 gr lapte condensat Maresi
120 gr zahar pudra
Pentru Crema
100g zahar
2 albusuri
110g unt
2 lingurite de apa
Mod de preparare:
Cupcake
Incalziti untul si apoi spumaţi-l cu zaharul, peste care adaugati ouale si laptele condensat. Intr-un bol separat amestecati faina cu pudra de cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea, apoi adaugati compozitia aceasta peste cea cu unt si amestecati pana la omogenizarea completa.
Incalziti cuptorul la 180 grade, puneti compozitia in formele de cupcake cu ajutorul unei linguri, apoi introduceti-le in cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce le scoateti din cuptor verificati cu ajutorul unei scobitori daca sunt bine coapte si lasati-le la racit.
Crema
Intr-o oala la foc mic se topesc 40g zahar cu o lingura de apa, iar când ajunge la punctul de fierbere mai asteptati 2-3 minute, apoi stingeti flacara.
Zaharul ramas se bate spuma impreuna cu albusurile. Se toarna in fir subtire siropul fierbinte de zahar si se mixeaza puternic crema pâna când amestecul se raceste. Cu ajutorul mixerului incorporati untul in bezea, crema de unt fiind gata in câteva minute. Puteti da o culoare foarte frumoasa cremei cu ajutorul unor fructe de padure presate sau frunze de menta incorporate in crema.
Aceasta reteta de Cupcake cu Lapte Condensat Maresi ii apartine Gabrielei Simion de la Masterchef.
Pofta buna! Sa o savurati cu placere!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro