Sunt fresh, pline de culoare si pot fi servite la evenimente festive, in decoruri elegante, la petreceri in aer liber, in propria bucatarie.
Ingrediente pentru 12 cupcakes:
2 oua
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 ml ulei vegetal
100 g iaurt natural cu aroma de capsune
175 g faina
1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema:
200 g crema de branza
50 g unt
50 g zahar pudra
½ lingurita esenta de vanilie
1 lingurita zeama de lamaie
Preincalziti cuptorul la 170 grade Celsius, treapta 4 daca
Bateti spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi incorporati uleiul si iaurtul. Amestecati faina si praful de copt si incorporati in compozitie.
Distribuiti aluatul in forme si puneti tava in cuptor timp de 20 de minute. Dupa ce s-au copt, le lasati sa se raceasca.
Intre timp, faceti crema. Amestecati untul cu crema de branza. Este nevoie ca untul sa fie la temperatura camerei pentru a putea omogeniza usor compozitia. Adaugati apoi zaharul pudra, treptat, o lingura cate o lingura si la final esenta de vanilie si zeama de la lamaie. Cand este gata, dati crema la rece pana cand veti orna cupcake-urile. Da, aveti voie sa o gustati, ştim ca este irezistibila, dar aveti grija sa nu o injumatatiti din prea mult entuziasm.
Pentru ornat, puneti crema intr-un cornet de spritat si va puteti face de cap: distribuiti crema pe cupcake-uri asa cum va doriti. La final, le decorati cu capsune proaspete.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro