Casatoriile in care partenerii locuiesc separat se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare.
Fara sa fie influentate de alegerile in cariera sau de situatia financiara, unele cupluri aleg sa traiasca in locuinte separate.
Persoanele care aleg sa locuiasca separat chiar si dupa casatorie sunt cei care constientizeaza ce este mai bine pentru casnicie, fara sa simta nevoia sa isi demonstreze angajamentul prin a se muta in aceeasi casa, potrivit Rhobertei Shaler, specialist in relatii, pentru „YourTango”.
Acest curent a carei popularitate a crescut in ultima vreme se adreseaza in special partenerilor care se cunosc bine unul pe celalalt, si-au delimitat valorile, prioritatile si viziunile personale asupra vietii, se simt confortabil
Situatiile in care cuplurile casatorite aleg sa locuiasca separat variaza. De exemplu, unele cupluri aleg sa locuiasca separat, dar in acelasi cartier. Copiii au spatiul lor in ambele case, iar in fiecare saptamana sotii trebuie sa se bucure de timp singuri, in cuplu, fara copii.
Intr-un scenariu diferit, cuplul nu are copii, iar cei doi locuiesc in case diferite si dorm impreuna de patru ori pe saptamana. Sunt tot timpul disponibili unul pentru celalalt, fara a locui in aceeasi casa.
„Cheia este sa descoperiti ce fel de aranjament functioneaza pentru voi, iar acest lucru necesita timp de gandire, sinceritate si curaj. Acest stil de viata nu trebuie insa folosit ca o scuza de a rezolva problemele care apar intr-o casnicie. Profesia mea mi-a adus in cale multe cupluri care se certau frecvent din fel si fel de motive, de la mancare, la bani. Nu aveau nevoie decat de spatiu”, precizeaza Rhoberta Shaler.
Cuplurile potrivite pentru o casnicie „la distanta” sunt, de obicei, formate din persoane care au mare nevoie de spatiu personal, timp si liniste, cu programe foarte diferite si care au avut in trecut relatii foarte posesive.
Citeste continuarea pe: www.adevarul.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro