Află de ce cuplurile fericite nu-și expun relația pe Facebook sau Insagram și la ce poate duce o expunere excesivă a relației în mediul online.
Este bine sau nu să postezi atunci când ai o relație?
O relație stabilă, care se bazează pe anumite principii sănătoase, nu are nevoie de popularitate. Din contră, expunerea în mediul online poate atrage reacții negative, care vor dăuna relației.
Cuplurile care își expun fericirea atrag adesea ura celor care se află în spatele calculatoarelor, întrucât unii indivizi se bucură în momentul în care văd neînțelegeri și probleme în alte cupluri.
Există și cazuri extreme în care bărbații nu postează deloc pe pagina lor aspecte din viața de cuplu, lucru care poate să nu fie pe placul partenerei, mai ales dacă vorbim despre o relație de lungă durată. De asemenea, la polul opus, sunt fetele care au teama de a „nu le fura" cineva iubitul și de aceea, îl ascund.
Este bine sau nu să postezi atunci când ai o relație?
Citeste si: De ce te iubește doar pe tine în funcție de zodie. Află de ce ești importantă pentru el
Nici situațiile menționate anterior nu sunt ideale, întrucât pot trezi suspiciuni.
Omul pe care îl iubești ar trebui să fie mândru că faci parte din viața lui și să nu aibă nicio reținere în a arăta acest lucru celor din jur.
Trebuie căutată însă o cale de mijloc, prin care cei doi parteneri să se afișeze totuși împreună, fără a-și expune complet viața.
„Astfel, nu ar trebui fie o surpriză faptul că sfârşim prin a deveni dependenţi de emoţia puternică pe care click-urile şi pixelii ne-o dau, pentru că acele lucruri pe care le prezintă social media – statutul de persoană, conectivitate, valoare intrinsecă – sunt lupte foarte adânc încorporate în condiţia umană. Dacă vrei să ştii cum vrea cineva să fie văzut de lume, nu trebuie să cauţi mai departe de caracteristicile din social media feeds. Iar acest lucru nu este nicăieri mai adevărat (sau mai interesant, că să fim sinceri) decât când vine vorba despre cele mai intime relaţii ale oamenilor. În timp ce a fi mândru public în legătură cu partenera/ul ta/tău este normal şi chiar sănătos, în acelaşi timp există o conexiune clară între cât de mulţumit cu adevărat eşți de relaţia ta şi cât de des postezi despre ea”,
Citeste si: 6 motive pentru care bărbații își ascund sentimentele
De ce cuplurile fericite nu postează pe Facebook sau pe Istagram?
1. Sunt concentrați pe relația din viața reală
Cuplurile cu adevărat fericite își dedică timp de calitate, partenerii fiind complici înainte de toate.
Atenția lor este concentrată pe ceea ce trăiesc în intimitate și de aceea, se gândesc mai rar la postările de pe rețelele de socializare.
„Îți vine mai rar să faci poze sau să-ţi verifici noutăţile de pe social media. Nu e ca şi cum nu faci lucrurile astea niciodată, ci doar că… atunci când viaţa te face atât de fericit, de ce să te laşi distras de asta?”- spune specialistul.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: TOTUL despre cele 7 semne ale abuzului emoțional
2. Nu au nevoie de confirmarea virtuală
Partenerii aflați într-o relație sănătoasă se simt împliniți atunci când sunt împreună și de aceea, nu au nevoie să primească din mediul online confirmări.
Oamenii fericiți nu simt nevoia să epateze.
„Oamenii care stau o săptămână fără Facebook sunt semnificativ mai fericiţi. Depresia poate fi legată de folosirea în exces a social media, din cauza teoriei de comparaţie socială. Folosirea intensă, exagerată a social media este în mod obişnuit asociată cu lipsa sănătăţii mentale. Merge la nesfârşit. Aşadar nu este vreo surpriză că s-ar putea scurge această nefericire si în relaţiile noastre interpersonale”.- spune psihologul.
Aceștia trăiesc cu adevărat prezentul iubindu-se.
Citeste si: CITEŞTE: 3 semne ale abuzului emoțional. Cum depistezi abuzatorul
3. Nu vor să demonstreze nimic
Cei care sunt mulțumiți cu relația pe care o au, nu își expun partenerul pentru a primi laude și a arăta lumii cât de bine se înțeleg.
Nu vor să demonstreze lumii cât de fericiți sunt, întrucât acest lucru le-ar distrage atenția de la lucrurile cu adevărat importante. Partenerii își văd liniștiți de relație, bucurându-se de momentele petrecute împreună.
„Nu se folosesc unul de celălalt pentru a demonstra lumii că sunt fericiţi, demni de iubire, valoroşi şi atractivi. Sunt împreună pentru că vor ei să fie așa, nu pentru că problemele lor bine înrădăcinate îi determină să stea împreună”.- explică Angela Nuțu.
4. Sunt mulțumiți cu relația lor
Partenerii mulțumiți cu relația pe care o au nu își doresc să o expună în exces, pe rețelele de socializare. Pentru ei, intimitatea de care se bucură din plin, zi de zi, este cea mai importantă.
De obicei, când oamenii sunt nemulțumiți cu relațiile lor, au tendința de a căuta validări în exterior.
5.Distorsionează imaginea vieții de cuplu
O expunere agresivă pe rețelele de socializare modifică imaginea cuplului în sine, fiecare dintre cei doi parteneri începând să vadă realitatea prin ochii celorlalți.
„Cu alte cuvinte, dacă nu primim acel “extaz” din ariile vieţii despre care noi credem că sunt responsabile pentru mulţumirea emoţională, căutăm acest sentiment altundeva. Cel mai des întâlnit, acest lucru vine de la cum credem noi că percep ceilalţi oameni situaţia în care suntem”.- spune Angela Nuțu, psiholog.
Citeste si: Cum recunoști o relație toxică între mamă și fiică
6. Fericirea~ mai puțin social media
Cercetătorii în domeniu au descoperit că oamenii care stau mai puțin pe rețelele de socializare, sunt mai fericiți.
Folosirea în exces a platformelor de social media poate duce la depresie sau la apariția unor boli mintale, spun specialiștii.
„Trăim astăzi mai mult ca oricând într-o eră a informației. Dar haideți să păstrăm acest lucru exact așa cum este – adică drept un avantaj și nu un alt lucru de care să devenim dependenți. Să păstrăm avantajele faptului că suntem întotdeauna la un click distanță de orice și oricine, dar să ne păstrăm mai aproape de noi înșine! Adevărata validare nu vine din niciun click sau like, în ultimă instanță nici măcar de la familie sau din relația ta offline, ci din interiorul tău. Păstrează contactul cu tine, cunoaște-te, recunoaște-ți trăirile, nevoile, valorile, observă-te cu sinceritate, acceptă-te, iubește-te așa cum ești și în același timp mergi spre mai binele tău în fiecare zi! Vei vedea atunci cum acea bucurie palidă a recunoașterii exterioare (a like-ului vânat pe facebook) va fi înlocuită de bucuria autentică a propriei valori și a conștiinței de sine. Iar asta nu ți-o poate lua nimeni, indiferent de conjunctură."- explică psihologul Angela Nuțu, vicepreședintele Asociației Române de Hipnoză.
Citeste si: Lipsa de comunicare la locul de muncă