Urzica este atat o planta medicinala, cat si o planta comestibila ce aduce numeroase beneficii organismului uman. Fie ca este consumata sub forma de mancarica, ciorba sau ceai, urzica are proprietati mai mult decat benefice pentru organismul uman.
Spuneam de infuzia de urzici, care se prepara din o lingura de frunze de urzica proaspete, tocate, peste care se toarna o ceasca de apa clocotita si se lasa la infuzat vreme de 15 minute. De asemenea, ceaiul de urzica poate fi gasit si la farmaciile naturiste sau plafare, sub forma de planta uscata sau de pliculete. Mai mult decat atat, o cura cu ceai de urzica dureaza o luna de zile, de preferinta la inceputul primaverii, si se consuma cate doua-trei cani de ceai zilnic. Mai puteti face si o cura cu suc de urzica, obtinut foarte simplu din frunze de urzica pe care le dati prin masina de tocat carne si apoi consumati sucul vreme de o luna, cate doua linguri pe zi.