Zmeura de padure contine multe minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, dar si vitaminele A, B1, B2, D si P, plus vitamina C, care este prezenta in cantitati impresionante.
Pentru a va bucura de toate beneficiile fructelor trebuie sa le consumati spalate bine, in stare naturala, nu preparate termic sau congelate. De aceea e indicat sa profitati din plin de ele in sezonul in care acestea se coc.
Portia zilnica minima recomandata de nutritionisti este de 150 de grame pe zi. Cine consuma zilnic aceasta cantitate are mai multe sanse sa tina la distanta anumite afectiuni, precum cele pulmonare, cancerul de prostata, cel de colon, raceala, raguseala, dar si degenerescenta maculara sau imbatranirea prematura.
Pentru tratarea diverselor afectiuni e necesar sa se mareasca doza si sa se stabileasca un anumit interval de timp de administrare. In cazul unei cure cu zmeura, care se tine de obicei 12-14 zile, e bine sa se ia 150-300 de grame de fructe dimineata, pe stomacul gol, fara zahar.
Recomandata in caz de constipatie- Acizii organici si zaharurile complexe din aceste fructe ajuta la normalizarea florei intestinale, de aceea sunt recomandate in caz de constipatie.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Zmeura contine un antioxidant numit acid elagic, care are un rol foarte important in prevenirea distrugerii membranei
Fructele pot fi de mare folos si in pastrarea vederii.
Taie pofta de mancare- Consumata in cantitati mai mari, peste 200 de grame de fructe zilnic, zmeura taie pofta de mancare, pofta de dulce si reduce secretiile gastrice. In plus, manganul pe care il contine ajuta la „arderea” mai rapida a caloriilor, deci e ideal sa fie consumata in timpul curelor de slabit.
Sursa: www.doctorulzilei.ro