Ficatul este un organ esential pentru organismul nostru, avand in vedere ca acesta indeplineste mai multe functii pe care alte organe nu le pot efectua.
Desi are capacitate de regenerare, nu inseamna ca un stil de viata neadecvat nu ii poate afecta functiile.
Cura de 10 zile este ideala pentru curatarea ficatului. Un pahar si jumatate de ovaz nedecorticat se spala bine, se amesteca cu o lingura si jumatate de muguri de mesteacan, o lingura de frunze de merisor si apa rece. Se lasa 24 de ore.
Intr-un alt vas, cu 0,5 litri de apa, se fierbe o jumatate de pahar de maces strivit, timp de 19 minute, si se lasa 24 de ore. A doua zi, cratita cu ovaz se acopera bine, se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Se ia de pe foc si se tine acoperita timp de 45 de minute. Ambele solutii se strecoara prin tifon, se scurg bine, se amesteca si se pastreaza in frigider, nu mai mult 5 zile, intr-un borcan de sticla.
Tratamentul dureaza 10 zile. Lichidul se bea incalzit de 4 ori, cu 30 de minute inainte de masa, strict la aceeasi ora, cate 150 de ml. Persoanele sanatoase pot folosi aceasta metoda profilactic de 2 ori pe an, iar bolnavii, o data la 3 luni. Copiii de 2-3 ani pot lua cate o lingurita ca desert, cei de 3-5 ani cate o lingura, iar cei de 5-10 ani cate 25 ml.
Sursa
Desi are capacitate de regenerare, nu inseamna ca un stil de viata neadecvat nu ii poate afecta functiile.
Cura de 10 zile este ideala pentru curatarea ficatului. Un pahar si jumatate de ovaz nedecorticat se spala bine, se amesteca cu o lingura si jumatate de muguri de mesteacan, o lingura de frunze de merisor si apa rece. Se lasa 24 de ore.
Intr-un alt vas, cu 0,5 litri de apa, se fierbe o jumatate de pahar de maces strivit, timp de 19 minute, si se lasa 24 de ore. A doua zi, cratita cu ovaz se acopera bine, se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Se ia de pe foc si se tine acoperita timp de 45 de minute. Ambele solutii se strecoara prin tifon, se scurg bine, se amesteca si se pastreaza in frigider, nu mai mult 5 zile, intr-un borcan de sticla.
Tratamentul dureaza 10 zile. Lichidul se bea incalzit de 4 ori, cu 30 de minute inainte de masa, strict la aceeasi ora, cate 150 de ml. Persoanele sanatoase pot folosi aceasta metoda profilactic de 2 ori pe an, iar bolnavii, o data la 3 luni. Copiii de 2-3 ani pot lua cate o lingurita ca desert, cei de 3-5 ani cate o lingura, iar cei de 5-10 ani cate 25 ml.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro