Folosit încă din Evul Mediu datorită beneficiilor asupra sănătății organismului uman, usturoiul rămâne în continuare una dintre cele mai bune soluții atunci când vine vorba de prevenirea bolilor. Află ce trebuie să faci în cura de detoxifiere cu usturoi și cât timp ar trebui să o respecți pentru a avea rezultate satisfăcătoare.
Cu toate că nu multe persoane îl consumă, dat fiind faptul că nu are un miros întocmai plăcut, este foarte important să știm că usturoiul reprezintă poate cel mai bun aliment în tratarea diferitelor boli, de la infecții sau afecțiuni asupra pielii și până la cancer. Studiile arată că persoanele care s-au tratat de cancer și au
Cu excepția faptului că are o aromă intensă și că provoacă transpirație, usturoiul are foarte puține efecte secundare, majoritatea fiind la persoanele mai sensibile. Descoperă, în rândurile de mai jos, care sunt beneficiile și contraindicațiile consumului acestui aliment, dar și care este cea mai bună cură de detoxifiere cu usturoi.
Citeste si: CITEȘTE: Câte calorii ar trebui să consumi zilnic
Beneficiile consumului de usturoi
Previne tensiunea arterială
Usturoiul poate ajuta la echilibrarea hipertensiunii arteriale, cea care duce la boli precum atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale, lucru pe care îl confirmă mulți medici de specialitate din întreaga lume.
Usturoiul previne apariția diabetului
Usturoiul are capacitatea de a preveni, în mod natural, formarea și dezvoltarea substanțelor periculoase produse de nivelul crescut de zahăr în organism. Mai mult decât atât, usturoiul ajută la eliminarea toxinelor din corpul nostru, fiind o alternativă excelentă de detoxifiere.
Consumul de usturoi susține imunitatea
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Usturoiul are în compoziția lui alicină și alinază, două tipuri de compuși care ajută la stimularea sistemului imunitar. Unele studii efectuate de cercetătorii din Mexic arată faptul că aceștia au un impact major asupra imunității, dat fiind faptul că stimulează celulele macrofage și limfocitele. În plus, usturoiul ține la distanță răcelile, gripa și infecțiile bacteriene, deoarece are proprietăți antibiotice și antimicrobiene.
Reglează durerile menstruale
Datorită substanțelor benefice, usturoiul are capacitatea de a calma simptomele neplăcute ale schimbărilor hormonale și anume bufeuri, crampe, anxietate, nervozitate, schimbări de dispoziție și flux menstrual neregulat. De asemenea, acesta calmează durerile din timpul ciclului mentrual, dar și pe cele de la nivelul sânilor și capului.
Previne apariția demenței
Usturoiul are în compoziția sa anumiți antioxidanți care susțin mecanismele de protecție în fața efectelor nocive ale radicalilor liberi, reducând astfel riscul de apariție a demenței sau a bolii Alzheimer. Studiile arată faptul că dozele mari de suplimente cu usturoi au capacitatea de a crește enzimele antioxidante din corp, reducând astfel nivelul stresului oxidativ în cazul persoanelor cu tensiune arterială mare.
Citeste si: CITEȘTE: Cură de detoxifiere de 10 zile cu sucuri verzi
Contraindicațiile usturoiului
Usturoiul are o multitudine de substanțe puternice care acționează rapid asupra organismului uman, iar din acest motiv ar putea modifica și efectele medicamentelor, asta în cazul în care persoana care îl consumă se află sub tratament. Din această cazuă ar trebui consultat medicul specialist și întrebat dacă usturoiul ar putea diminua sau accentua efectele tratamentului în cauză. Usturoiul interacționază, de regulă, cu medicamente precum anticoncepționale și pastile pentru ficat.
Mai mult decât atât, femeile care alăptează ar trebui să evite pe cât posibil consumul de usturoi deoarece laptele matern ar putea căpăta un miros și un gust neplăcut, refuzat mai apoi de sugar. În plus, unele studii arată faptul că ar putea provoca colici la nou-născuți.
Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta cu APĂ cu LĂMÂIE. Cum slăbești 3 kg în 5 zile
Cura de detoxifiere cu usturoi
Pentru această cură de detoxifiere cu usturoi vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 8 căței mari de usturoi
- 250 g miere de albine
- 500 ml de oțet
Mod de preparare:
Pentru început, curăță și zdrobește usturoiul, apoi amestecă-l cu cele 250 grame de miere până când se formează o pastă. Ulterior, adaugă și oțetul și amestecă din nou cu mișcări lente. Pune toată compoziția într-un borcan de 800 g și lasă-l la rece în frigider. Pasta păstrează trei zile și se amestecă de două sau trei ori la diferență de 24 de ore, folosind o lingură de lemn.
După cele trei zile, se ia câte o lingură dimineața și alta seara, timp de aproximativ o lună. Când se termină, preparați o cantitate nouă și continuați dieta.