Argila, numită și „lutul vieții”, este un bio-mineral folosit încă din antichitate pentru tratarea numeroaselor afecțiuni, dar și în diverse terapii. Descoperă, în acest articol, cura de slăbire cu argilă care te ajută să scapi de 10 kilograme în doar 15 zile.
Argila are în compoziția sa substanțe nutritive provenite din plante descompuse, dar și oligoelemente precum calciu, magneziu, siliciu, fosfor, cupru și zinc.
Citeste si: Cură de slăbire cu arpacaș. Slăbește 5 kilograme în 5 zile utilizând această dietă
Ce beneficii are argila
Ajută la tratarea bolilor aparatului digestiv
Pe lângă beneficiile pe care le are asupra pielii, argila poate fi introdusă și în tratamente de uz intern. Aceasta este recomandată de medici împotriva gastritei deoarece poate calma rapid durerile și, de asemenea, poate favoriza cicatrizarea rănilor.
Detoxifierea organismului
Datorită numeroaselor substanțe nutritive, consumul de argilă detoxifică organismul și, în același timp, ajută la menținerea tonusului fizic și psihic. Potrivit medicilor, aportul de fier din argilă poate fi util în tratarea anemiei.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ameliorarea durerilor de cap
Conform unui studiu american realizat la Universitatea din California, argila poate reduce semnificativ migrenele. Un număr de voluntari care sufereau de migrenă de mai mulţi ani au folosit cataplasma cu argilă timp de şase săptămâni, iar la final peste 80% au avut o intensitate mai scăzută a durerii.
Împrospătează respirația
Pentru o respirație proaspără este indicat să se realizeze o cură internă şi să se clăteasca bine gura de mai multe ori pe zi cu o soluţie alcătuită din apă, sare marină, argilă verde şi bicarbonat de sodiu.
Citeste si: 5 legume care distrug grăsimea de pe burtă. Adaugă-le în dieta ta zilnică și scapă de kilogramele în plus
Cura de slăbire cu argilă
Dieta cu argilă ar putea avea rezultate foarte bune în cazul persoanelor care au un regim alimentar sănătos, bazat pe alimente proaspete precum legume, fructe, zarzavaturi, carne slabă în grăsimi și sucuri 100% naturale. Este foarte important ca în tot timpul dietei să eviți pe cât posibil alcoolul, cafeaua, băuturile acidulate, grăsimile și prăjelile.
Cum se poate consuma argila? Foarte simplu! Adaugă o linguriță cu argilă într-un pahar cu apă plată. Amestecul trebuie să stea peste noapte, iar mai apoi poate fi consumat cu jumătate de ora înainte fiecărei mese. În primele 7 zile bea numai apă din pahar, fără argilă, apoi în următoarele amestecă argilă și bea tot conținutul. În cele 15 de zile trebuie să iei între 1 și 3 doze pe zi.
„Argila, odată ajunsă în stomac, începe să acţioneze asupra mucoasei gastrice. O emoliază uşor, o curăţă, îi cicatrizează micile sau marile leziuni existente şi o regenerează, însă regenerarea, în contextul existenţei unor antecedente medicale specifice zonei presupune un oarecare grad de sensibilizare relativ ocazională, ca şi frecvenţă de producere, şi provizorie, ca şi timp de manifestare. Sensibilitatea survine pe fondul acţiunii unor minerale la nivelul celulelor mucoasei, ea manifestându-se prin intermediul unor dureri acute sau prin intermediul unor alte indispoziţii gastrice, cum ar fi usturimea gastrică.
În mod normal, sensibilizarea trece de la sine, dar nu se recomandă încetarea curei, ci continuarea ei, pentru că sensibilizarea, în majoritatea cazurilor, este doar semnul care indică faptul că organismul se află în plin proces restabilire funcţională prin purificare. Oprirea curei poate determina prelungirea timpului de manifestare provizorie a sensibilităţii, însă, în unele cazuri, o poate suprima în doar câteva zile, tocmai de aceea cel mai indicat este să discutaţi cu medicul care v-a recomandat să începeţi cura cu argilă, pentru că dânsul ştie sau ar trebui să ştie eventualele corelaţii dintre sensibilizare şi acţiunea argilei combinată cu alimentaţia”, scrie terapeutul Niculae Nicușor.