Află cum poți să slăbești cu ajutorul dietei pe bază de grâu fiert.
Cura de slăbire cu grâu fiert te ajută să scapi de kilogramele în plus și să scapi de toxinele din organism.
Specialiștii nu recomandă acest tip de regim pe o perioadă lungă de timp, trei zile vor fi suficiente pentru a scăpa de kilogramele nedorite cu ajutorul grâului, având grijă totodată de sănătatea organismului tău. În cazul în care veți alege să țineți acest tip de regim pe o perioadă mai lungă de timp, riscați să vă confruntați cu un deficit de minerale, vitamine și proteine.
De asemenea, specialiștii nu recomandă acest tip de regim persoanelor cu tulburări intestinale, intoleranță la gluten, diabet sau alte afecțiuni de acest tip.
Cura de slăbire cu grâu fiert
Citeste si: Rețete cu semințe de CHIA pentru slăbit. Cum le poți introduce în rutina ta zilnică
„Ce este de fapt glutenul? O proteină din cereale (grâu, orz, ovăz, secară) care se digeră incomplet în organismul uman și poate da inflamație intestinală. Chiar și așa simptomele sunt minime, iar omenirea nu ar fi supraviețuit fără apariția cerealelor și a agriculturii acum 10.000 de ani în evoluția noastră. Un număr mic de persoane prezintă boala celiacă, o afecțiune autoimună cauzată de gluten, ce are un impact grav asupra întregului organism.
Să fie această intoleranță cauzată de creșterea procentului de gluten din cereale? Culmea e că cerealele din prezent conțin doar 15-25% gluten, față de 30% gluten în variantele de grâu din trecut. Însă e un alt tip de gluten, mai elastic! Tenacitatea glutenului sau rezistența lui la rupere se notează cu coeficientul W și se măsoară în jouli. Speciile străvechi de cereale aveau W= 30-60 jouli, în timp ce grâul modern are W=150-350 jouli. Avantajul lui W crescut este obținerea unui aluat mai elastic, care nu se rupe la frământare și este mai ușor de prelucrat. Dezavantajul este că enzimele digestive nu-l mai pot digera și descompune în fragmente mici de glucide, digestia va fi încetinită, apare inflamația, balonarea și implicit intoleranța la gluten”, scrie Mihaela Bilic, nutriționist, pe pagina sa de Facebook.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si:|| DESCOPERĂ|| Dieta de îngrășare. Ce trebuie să mănânci ca să iei în greutate
Rețete pe bază de grâu
Pe lângă grâu, orez, hrişcă sau mei, care se prepară prin simpla fierbere în apă cu sare, puteți alege și:
- orez fiert cu făină de grâu, hrişcă sau mei;- grâu fiert cu făină de orez copt;- hrişcă fiartă cu făină de grâu copt;- hrişcă fiartă cu făină de hrişcă.
Puteți prepara, de asemenea:
Turtiţe de grâu sau hrişcă
Ingrediente: 500g grâu sau hrişcă, 1 linguriţă de sare grunjoasă şi 150 ml apă.
Grâul trebuie măcinat cu ajutorul unei râșnițe de cafea și amestecat cu apă și sare. Coca rezultată se va lăsa la înmuiat o jumătate de oră, apoi se vor modela turtițele. Se vor coace într-o tigaie sau la cuptor, sub formă de covrigi sau batoane.
Citeste si:|| DESCOPERA|| Dieta Dash- meniu săptămânal. Cum poti slăbi sănătos
Placintă de grâu cu orez fiert
Ingrediente: 500g faină de grâu integrală, 200g orez, 1 linguriţă de sare grunjoasă.
Cu apă călduță și făină de grâu veți obține un aluat. După ce îl veți frământa, trebuie să fierbeți orezul cu sare. Întindeți coca pentru a putea obține o foaie suficient de groasă. Adăugați orezul la mijloc și rulați până obțineți un rulou perfect. Așezați preparatul într-o tavă care trebuie tapetată în prealabil cu făină integrală și lăsați-l să se coacă timp de aproximativ 10-20 de minute.
Citeste si:|| DESCOPERĂ|| Dieta de slăbit cu lămâie. Cum poți slăbi până la 10 kg în 16 zile
Lipie şi turte din mei
Făina de mei trebuie combinată cu apă și sare până se obține un terci fin. Lăsați-l timp de 2 ore să se odihnească, apoi frământați-l timp de câteva minute. Puneți terciul la cuptor și lăsați-l să se coacă timp de aproximativ 30 de minute. Puteți obține turte cu diametrul de 3 centimetri și cu ajutorul unei tigăi sau a unei plite încinse.
Terci de grâu şi orez
Asemenea mămăliguței, puneți apa la fiert, adăugați puțină sare și lăsați-o până dă în clocot la foc mediu. Adăugați treptat făină de grâu integral și orez.
Lăsați amestecul la fiert timp de aproximativ 20-30 de minute. Grâul şi orezul se vor umfla la fiert, de aceea trebuie să se lase compoziţia mai moale şi să nu se adauge făină. Puteți realiza şi terci din făină de mei sau terci cu făină de grâu sau orez.