Cura de slăbire pe care o poți face iarna. Până la primavară vei da jos trei kilograme

Dietă cură de slăbire
Dietă cură de slăbire

Iată cura de slăbire pe care o poți încerca în această iarnă și care să te ajute să începi anul cu mai puține kilograme.

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar cu toții știm că vom face exces de alimente, mai ales dacă petrecem tradițional, iar la masa noastră se adună toți prietenii și rudele. După ce se termină toată această perioadă, poți încerca o cură pe tot parcursul iernii, care să te ajute până la primăvară să scapi de cel puțin 3 kg.

Cura de slăbire de iarnă

Citește și: Ce să mănânci dimineața ca să arzi grăsimile până seara. 4 idei de mic dejun sănătos

Dietă cură de slăbire
Dietă cură de slăbire[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce sezonul rece este cel mai bun moment să începi o dietă

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Iarna este perioada în care luăm cele mai multe kilograme în plus, mai ales că petrecem mai mult timp acasă, iar sărbătorile bat la ușă cu cele mai bogate în grăsimi alimente.

Chiar și așa, nu trebuie să disperam și să ne bucurăm de această perioadă, însă trebuie să știți că există și soluții pentru a da rapid kilogramele de jos acumulate în perioada Crăciunului. Te poți baza pe o cură de slăbire pe care să o introduci în rutina ta în cele două luni rămase de iarnă, iar primăvara te poate găsi cu cel puțin 3 kg în minus.
Cu siguranță nu știai, dar organismul tău intră într-o perioadă de hibernare iarna, cu alte cuvinte, metabolismul nu mai este atât de rapid ca în timpul anului, iar arderile au loc mai lent. Odată ce ai trecut de perioada sărbătorilor, în care nu te poți abține de la numeroase preparate tradiționale și bogate în grăsimi, încearcă o cură bazată pe alimente care au un conținut ridicat de apă, fiind perfecte pentru această perioadă.
Cu siguranță uităm să consumăm la fel de multe lichide, deoarece temperaturile scăzute nu ne mai îndeamnă să facem acest lucru, însă putem să introducem în alimentația noastră mâncăruri ușoare, bogate în apă, care să te ajute, totodată, să scapi și de kilogramele în plus. Pe lângă supe, este indicat să consumi cât mai multe fructe și legume, așa că gustările tale dintre mese pot fi înlocuite cu unul din fructele preferate.

În cazul în care nu știai, proteinele sunt substanțe nutritive esențiale pentru procesul de slăbire, deoarece stimulează metabolismul, iar acestea te ajută la accelerarea procesului de arderea a grăsimilor. Cea mai bună sursă de proteină pe care o poți consuma pe timpul iernii se găsește în legume, însă nu în toate. Pentru a scăpa de kilogramele în plus,  înlocuiește cartofi cu fasolea, mazărea sau lintea, care-ți oferă senzația de sațietate și nu vei fi nevoit să mai consumi cantități uriașe de mâncare.

Chiar dacă ai grijă la alimentație și începi să scoți mâncărurile bogate în grăsimi, și cantitatea de mâncare reprezintă o problemă atunci când vorbim de kilogramele în plus. Dacă vrei să slăbești iarnă, încearcă să respecți cele trei mese principale ale zilei și să reduci treptat porțile de mâncare pentru a nu depăși aportul caloric zilnic. Dacă acest anotimp îți permite, poți cântări porțile de mâncare pentru a fi sigur că nu depășești limita pe care ți-am pus-o într-o anumită zi.

Cum poți să dai mai ușor kilogramele în plus în anotimpul rece

Dietă cură de slăbire
Dietă cură de slăbire[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Dacă ești conștient cât de importantă este alimentația în procesul tău de slăbire, trebuie să mai știi câteva lucruri care te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus. Având în vedere că se întunecă mai rapid, asta înseamnă că petreci mai mult timp în locuința ta, așa că încearcă să dormi mai mult, deoarece în timpul somnului organismul arde calorii importante în acest proces. Pentru un ritm de viață sănătos, încearcă să te odihnești cel puțin șapte ore pe noapte și vei vedea că dacă ai un somn liniștit, a doua zi nu te vei trezi cu senzația acută de foame și nu vei mai fi nevoit să consumi primul aliment care îți pică în mână.  În cazul în care te gândeai că poți să slăbești folosindu-te doar de alimentație, trebuie să știi că și activitatea fizică ajută foarte mult în acest proces.

Dacă nu ai timpul necesar să mergi la sală sau să faci exerciții complicate, îmbracă-te bine și fă mișcare chiar și iarna, așa că evită să mai folosești mașina sau slte mijloace de transport în comun și încearcă să ajungi la destinațiile preferate mergând pe jos. În zilele cu temperaturi extrem de scăzute, nu ezita să deschizi un filmuleț pe Youtube din care poți învăța anumite exerciții pe care le poți face chiar în locuința ta, fără să ai nevoie de prea multe aparaturi. Acum, că știi mici trucuri cu care poți slăbi în această iarnă, fă posibilitatea ca primăvara să te prindă într-o formă de invidiat. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

Dietă cură de slăbire
Dietă cură de slăbire[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Beneficiile dietei vegane. Ce spun studiile științifice

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies