Se stie ca atunci cand ficatul este bolnav, starea de bine a intregului organism este afectata.
Ficatul poate fi afectat de dieta si de un stil de viata necorespunzator. Desi este sensibil si predispus la intoxicare, ficatul are sanse mari de regenerare si vindecare daca ii oferim fructe si legume (crude, fierte, coapte, in special struguri, banane, mere, kiwi si dovleac), fructe uscate, nuci, seminte, zarzavaturi, plante medicinale amare.
Tonic de pelin- Se amesteca intr-un borcan 300g de ceapa tocata cu 100g de miere, 2 linguri de pelin uscat si 700ml de vin alb si se lasa la macerat 20 de zile, agitand zilnic.
La final, preparatul se strecoara. Se consuma cate 1 paharel mic de 3 ori pe zi, inainte de masa.
Moare de varza- Se bea cate un pahar de suc de varza murata la fiecare doua ore. Cura dureaza 1- 2 saptamani.
Ceai de papadie- Se pune 1 lingurita de radacini de papadie uscata la fiert cu 1 pahar de apa circa 20 de minute.
Se consuma cate 50ml de trei ori pe zi.
Ceai de menta- Se prepara dintr-o lingurita de planta si 300ml de apa. Infuzia dureaza un sfert de ora. Ceaiul se bea cat mai cald.
Ceai de mesteacan- Se pune doua linguri de planta si jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu la infuzat cu doua cani de apa clocotita, timp de 1 ora.
Se beau cate 100ml de 4 ori pe zi.
Sirop de sfecla rosie- Se taie 5-6 sfecle si se pun la fiert cu 1 litru de apa. Se lasa la foc mic pana cand lichidul se ingroasa ca un sirop. Se beau cate 150ml, de trei ori pe zi. Cura poate dura 1- 2 luni.
Miere de dovleac- Se scobeste un dovleac si inauntru se toarna miere.
Se pune capacul si se lipeste cu scotch. Se lasa 30 de zile la macerat, apoi se taie dovleacul, se da prin masina de tocat si se amesteca cu mierea. Se iau cate 4-5 linguri pe zi.
Reteta cu hrean- Se amesteca jumatate de kilogram de hrean ras cu 150g de miere de albine si 1 litru de apa. Se lasa la macerat 24 de ore, apoi se ia cate 1 lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa.
Suc de legume si verdeturi- Se folosesc morcovi, cartofi, sfecla, telina si varza rasa, ceapa si usturoi tocate marunt si cate 1 lingurita de patrunjel si marar tocat. Se fierbe totul 5 minute apoi se lasa la infuzat cu capac inca 20- 30 de minute. La final se adauga putin ulei de masline si eventual zeama de lamaie.
Ceai mixt- Se pun 50g de fulgi de ovaz, 50g de matase de porumb, 50g de cicoare si 1 lamaie tocata marunt la fiert in 500ml de apa,
5-10 minute. Se bea cu miere, zilnic. Cura poate dura si un an.
Seminte de armurariu- Se amesteca 1 lingurita de pulbere de seminte de armurariu cu o treime de pahar cu apa calda. Acest amestec se bea de 5 ori pe zi.
Sursa: Lataifas.ro
Ficatul poate fi afectat de dieta si de un stil de viata necorespunzator.
Desi este sensibil si predispus la intoxicare, ficatul are sanse mari de regenerare si vindecare daca ii oferim fructe si legume (crude, fierte, coapte, in special struguri, banane, mere, kiwi si dovleac), fructe uscate, nuci, seminte, zarzavaturi, plante medicinale amare.
Tonic de pelin- Se amesteca intr-un borcan 300g de ceapa tocata cu 100g de miere, 2 linguri de pelin uscat si 700ml de vin alb si se lasa la macerat 20 de zile, agitand zilnic.
La final, preparatul se strecoara. Se consuma cate 1 paharel mic de 3 ori pe zi, inainte de masa.
Moare de varza- Se bea cate un pahar de suc de varza murata la fiecare doua ore. Cura dureaza 1- 2 saptamani.
Ceai de papadie- Se pune 1 lingurita de radacini de papadie uscata la fiert cu 1 pahar de apa circa 20 de minute. Se consuma cate 50ml de trei ori pe zi.
Ceai de menta- Se prepara dintr-o lingurita de planta si 300ml de apa. Infuzia dureaza un sfert de ora. Ceaiul se bea cat mai cald.
Ceai de mesteacan- Se pune doua linguri de planta si jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu la infuzat cu doua cani de apa clocotita, timp de 1 ora. Se beau cate 100ml de 4 ori pe zi.
Sirop de sfecla rosie- Se taie 5-6 sfecle si se pun la fiert cu 1 litru de apa. Se lasa la foc mic pana cand lichidul se ingroasa ca un sirop. Se beau cate 150ml, de trei ori pe zi. Cura poate dura 1- 2 luni.
Miere de dovleac- Se scobeste un dovleac si inauntru se toarna miere. Se pune capacul si se lipeste cu scotch. Se lasa 30 de zile la macerat, apoi se taie dovleacul, se da prin masina de tocat si se amesteca cu mierea. Se iau cate 4-5 linguri pe zi.
Reteta cu hrean- Se amesteca jumatate de kilogram de hrean ras cu 150g de miere de albine si 1 litru de apa. Se lasa la macerat 24 de ore, apoi se ia cate 1 lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa.
Suc de legume si verdeturi- Se folosesc morcovi, cartofi, sfecla, telina si varza rasa, ceapa si usturoi tocate marunt si cate 1 lingurita de patrunjel si marar tocat. Se fierbe totul 5 minute apoi se lasa la infuzat cu capac inca 20- 30 de minute. La final se adauga putin ulei de masline si eventual zeama de lamaie.
Ceai mixt- Se pun 50g de fulgi de ovaz, 50g de matase de porumb, 50g de cicoare si 1 lamaie tocata marunt la fiert in 500ml de apa, 5-10 minute. Se bea cu miere, zilnic. Cura poate dura si un an.
Seminte de armurariu- Se amesteca 1 lingurita de pulbere de seminte de armurariu cu o treime de pahar cu apa calda. Acest amestec se bea de 5 ori pe zi.
Sursa:
Lataifas.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro