Curățarea tenului: cum se realizează și ce produse să alegi

Curățarea tenului: cum se realizează și ce produse să alegi
Curățarea tenului: cum se realizează și ce produse să alegi

Rutina corectă de îngrijire a tenului este indispensabilă dacă vrei să te bucuri de o piele curată și sănătoasă, lipsită de imperfecțiuni.

Chiar dacă alegi produse adecvate tipului tău de ten, utilizarea incorectă a acestora împiedică obținerea unor rezultate favorabile, ba chiar poate dăuna aspectului pielii tale.

 

Cât de importantă este curățarea tenului?

 

Indiferent de tipul de ten, primul pas dintr-o rutină corectă de îngrijire a feței constă în curățarea pielii cu un cleanser care să elimine eficient impuritățile și excesul de sebum. Curățarea

îndepărtează astfel celulele moarte, sebumul, urmele de machiaj și alte impurități de pe suprafața pielii, care dilată porii și care pot duce la apariția inflamațiilor, precum coșurile și comedoanele.

 

În plus, prin curățare pielea este pregătită pentru a absorbi substanțele active din serurile și cremele care urmează să fie aplicate pe față.

 

Cum se curăță fața?

 

În fiecare dimineață și seară fața se curăță cu un cleanser și apă călduță. Evită apa foarte fierbinte, deoarece aceasta poate irita pielea, mai ales dacă te confrunți cu acnee, în timp ce apa rece împiedică înlăturarea completă a impurităților.

 

În cazul în care te machiezi, poți opta pentru double cleansing, proces ce presupune îndepărtarea machiajului utilizând un produs de demachiere și o dischetă demachiantă, urmată de folosirea unui cleanser. Dacă nu utilizezi produse de make-up, metoda double cleansing nu este necesară.

 

Pentru o curățare corectă a tenului evită săpunurile care usucă pielea și care încarcă porii. Un cleanser pentru față acționează blând, pentru a curăța delicat pielea în profunzime, fără să o usuce.

 

Ce produse de curățare și demachiere să folosești?

Există o gamă variată de produse de curățare & demachiere pe care le poți utiliza pentru a-ți îngriji corespunzător fața, după cum urmează:

 

● Apa micelară

Apa micelară este un produs destinat îndepărtării machiajului, care se remarcă prin conținutul de particule sferice, numite micele, ce atrag apa și uleiurile, pentru a îndepărta eficient urmele de make-up de pe față. Unele ape micelare dispun de formule complexe, prin care curăță în profunzime tenul, în timp ce îl mențin hidratat.

 

Un astfel de produs este Micellar Cleansing Water de la RNW, care dispune de 4 tipuri de probiotice și extract de rozmarin, prin care înlătură impuritățile de la nivelul pielii, fără să deterioreze bariera lipidică. Apa micelară RNW se poate utiliza chiar și de către persoanele cu ten uscat și sensibil, inclusiv pe durata sarcinii și a alăptării.

 

● Gel de curățare

Cleanserele sub formă de gel sunt printre produsele preferate de curățare a feței, acestea putând fi utilizate atât pentru simpla curățare a tenului, cât și pentru a îndepărta machiajul. Un astfel de cleanser – One Step Face Wash de la Aprive – conține extract de castravete, ovăz, Aloe Vera, hamamelis și bisabolol, având o formulă blândă, potrivită tuturor tipurilor de ten, inclusiv celor sensibile. Cleanserul se transformă în spumă la contactul cu apa și asigură pielii o hidratare adecvată.

 

La fel de eficient este gelul cu bule Bubble Deep Cleanser, potrivit persoanelor cu tenul normal, mixt și gras sau predispus la acnee. Acest cleanser RNW conține 17 tipuri de aminoacizi ce curăță delicat pielea și o păstrează hidratată.

 

● Spuma

Dacă există cleansere pentru ten care se transformă în spumă la contactul cu apa, altele sunt deja disponibile sub această formă. O spumă de curățare care se poate utiliza pentru a curăța în profunzime pielea și a îndepărta urmele de make-up este Perfect Double Pearl Pack Cleanser.

 

Alături de efectul de curățare, spuma aceasta ajută la reducerea petelor pigmentare, a liniilor fine și a ridurilor, oferind pielii beneficii multiple.

 

Un cleanser tip spumă potrivit pentru pielea normală, dar și pentru cea cu probleme este Epidermis Balance Foam de la Thesera. Acesta este un produs conceput pentru peeling, motiv pentru care poate fi utilizat de 2 ori pe săptămână în cazul tenului cu probleme, nefiind recomandat pentru folosirea zilnică. Produsul normalizează secreția de sebum, îndepărtează celulele moarte și contribuie la regenerarea pielii.

 

● Ulei de curățare

Un alt tip de cleanser pentru ten, ce poate fi utilizat chiar și de către persoanele cu piele sensibilă este cel sub formă de ulei. Uleiul pătrunde adânc în piele pentru a îndepărta machiajul și impuritățile, așa cum face Purifying Cleansing Oil de la RNW.

 

Special la acest cleanser este conținutul ridicat de ulei din semințe de struguri, prin care hidratează pielea și o curăță fără să o usuce. La contactul cu apa produsul devine o spumă, ce ajută pielea să fie hidratată chiar și după curățare.

 

● Demachiant pentru ochi și buze

Atunci când folosești produse de make-up rezistente la apă poate fi necesară utilizarea unui demachiant special pentru zona ochilor și a buzelor. Unele formule de demachiant sunt îmbogățite cu vitamine pentru a oferi o îngrijire specială pielii din jurul ochilor. Un astfel de produs este Gentle Lip & Eye Makeup Remover de la RNW.

 

Produsul poate fi utilizat atât de către persoanele cu ten sensibil, uscat sau gras, cât și de către cele cu pete pigmentare, pentru a îndepărta chiar și fardurile închise la culoare. După folosirea

produsului, pielea rămâne curată și hidratată, demachiantul RNW numărându-se printre puținele produse de curățare și demachiere care se potrivesc oricărui tip de ten.

 

Curățarea tenului este imperios necesară dacă vrei să te bucuri de un ten curat și sănătos, așa că stabilește-ți o listă de produse adecvate pielii tale și creează o rutină de îngrijire pe care să o urmezi în fiecare zi.

foto: https://cdn.stocksnap.io/img-thumbs/960w/woman-skin_JMJN2LDGRY.jpg 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies