Curățarea tenului în profunzime. Pas cu pas spre o piele impecabilă!

Curățarea tenului în profunzime. Pas cu pas spre o piele impecabilă!

Curățarea tenului reprezintă cel mai important pas în rutina de îngrijire a pielii a femeilor, și nu numai. Află din rândurile de mai jos totul despre curățarea tenului!

Diana Baicu, specialist în beauty, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre curățarea tenului.

Totul despre curățarea tenului

Totul despre curățarea tenului [Sursa foto: freepik]

Curățarea tenului trebuie realizată indiferent că pe față a fost aplicat make-up sau nu, deoarece aceasta trebuie curățată pentru a înlătura impuritățile care se acumulează la nivelul tenului  precum praful, noxele produse de poluare și sebumul în exces, pentru a preveni apariția punctelor negre și a acneei. În rutina de îngrijire trebuie să apară de două ori pe zi, cu produse de curățare în funcție de tipul de ten și de preferințele proprii.

“Nu folosim niciodată săpun, în momentul de față există extrem de multe tipuri de produse cosmetice pe care le alegem în funcție de tipul nostru de ten, dar și în funcție de preferințele noastre.

Când vorbim despre curățarea tenului, trebuie să o facem de două ori pe zi, obligatoriu. Sunt foarte multe persoane care consideră ca dacă nu s-au machiat nu trebuie să își curețe tenul, ceea ce este total greșit. Atunci când curățăm tenul noi nu eliminăm machiajul, ci eliminăm toate impuritățile care se acumulează la nivelul tenului, praful, toate noxele pe care le produce poluarea. Și trebuie să eliminăm sebumul în exces, pentru că dacă nu facem acest lucru, în special dacă noi folosim produse cosmetice și nu le îndepărtăm cu atenție, în timp o să ne trezim cu puncte negre, cu acnee”, a spus specialista.

Citește și: Îngrijirea pielii în timpul sarcinii

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Totul despre curățarea tenului [Sursa foto: freepik]

Astfel, prima etapa de curățare a pielii este aplicarea unui produsul demachiant în palmă, indiferent că este spumă demachiantă, ulei sau lapte demachiant, și apoi trebuie masat

în continuare pe față. Totodată, este necesară atenția sporită asupra zonelor neglijate precum îmbinarea dintre piele și păr, zona de sub bărbie, gât și decolteu, cât și zona din spate a gâtului. 

“Ne aplicăm produsul fie că este ulei, lapte demachiant, spumă demachiantă, de obicei ne aplicăm doua pompe. Prima etapă de curățare a pielii: este foarte important și timpul în care produsul stă în contact cu pielea noastră. Aplicăm produsul în palmă, după aceea îl masăm între palme și apoi îl aplicăm pe față, începând să masăm. Acordăm o mare atenție zonelor care, de obicei, sunt neglijate: în jurul nasului, la îmbinarea dintre piele și păr pentru că acolo ne rămân impurități, și zona de sub bărbie. Atunci când ne demachiem nu ne oprim la nivelul feței, întotdeauna demachiem și gâtul și decolteul, nu neglijați zona din spatele a gâtului”, a mai precizat ea.

Citește și: Totul despre cauzele care duc la îmbatrânirea prematură a pielii!

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Totul despre curățarea tenului [Sursa foto: freepik]

De asemenea, în timpul curățării tenului se va face întotdeauna dublă-demachiere, mai precis, se folosește un produs care este hidrofil, și un produs care este hidrofob. Totodată, nu trebuie să existe mișcări de presiune, pentru a nu irita pielea. După îndepărtarea  machiajului, se folosește o dischetă cu apa micelară, iar produsele de curățare trebuie îndepărtate de pe față cu apă. Cu toate astea, ochii se demachiază diferit, cu ajutorul unei cantități generoase de produs de curățare pe o dischetă demachiantă. Astfel, se aplică pe ochi și se menține acolo câteva secunde, iar mai apoi se glisează ușor către colțul exterior al ochiului.

“Când purtăm machiaj, întotdeauna facem dublă-demachiere, adică folosim un produs care este hidrofil, și un produs care este hidrofob. Întotdeauna trebuie să fim foarte delicați cu pielea noastră, nu mișcări de presiune, nu insistăm foarte mult, nu vrem să irităm pielea. Îndepărtăm bine machiajul, după care trecem la a doua etapă. Folosim o dischetă, și pe ea folosim, de obicei, apa micelară. Produsele de curățare trebuie să le îndepărtăm de pe față cu apă. Ochii se demachiază diferit, folosim fie demachiante speciale pentru ochi, apa micelară putem să o folosim și pe zona ochilor. Punem o cantitate generoasă de un produs de curățare pe o dischetă demachiantă, o aplicăm pe ochi, o menținem acolo câteva secunde, și după aceea glisăm spre colțul exterior al ochiului”, a încheiat aceasta.

Totul despre curățarea tenului [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Trecerea de la machiajul de zi la cel de seara! Ce tehnici folosim?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat