Cutremur devastator în România! Ce anunță cercetătorii?

activitate seismica romania
se anunță dezastru total în România

Mircea Radulian, cercetător la Institutul Național pentru Fizica Pământului, susține că România se va confrunta cu un cutremur fără precedent, în viitor.

Cercetătorii susțin că anul 2020 a fost unul moderat în ceea ce privește activitatea seismică. Cu toate acestea, un cutremur devastator va fi prezent în România, la un moment dat.

Cutremur devastator în România

Cercetătorul Mircea Radulian susține că România se va confrunta cu un cutremur de nedescris. „Nu a fost o activitate deosebită. A fost un cutremur de magnitudine peste 5 în ianuarie, dar în rest a fost o activitate destul de scăzută pentru zona Vrancea, ceea ce a fost foarte bine, în sensul că nu am avut probleme”, a declarat cercetătorul.

Citeste si: Vali Vijelie, următorul invitat la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

De asemenea, cercetătorul susține că în zona Vrancea vor exista cutremure cu o magnitudine mai mare decât până acum, însă nu se știe exact când. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

cutremur romania
România va întâmpina cutremure devastatoare[Sursa foto: PixaBay]

„Cutremurele de suprafață generează niște unde de suprafață, care sunt destul de puternice și pe măsură ce se propagă la distanță, crește cumva perioada lor, devin din ce în ce mai lente în mișcare”, a spus Mircea Radulian.

Citeste si: Revenire surprinzătoare! Ce face Amna, faimoasa de la Survivor România, după ce a ieșit din spital?

Mircea Radulian susține că, în România, cutremurele de suprafață   au fost mult mai ușoare și „dacă am avea grijă să construim după anumite reguli clădirile și infrastructura, atunci lucrurile n-ar fi atât de grave”, susține cercetătorul.

cutremur romania
anul trecut a fost destul de moderat în ceea ce privește activitatea seismică[Sursa foto: PixaBay]

Conform declarațiilor lui Mircea Radulian, cutremurele de suprafață pot produce dezastre enorme, iar cutremurele de adâncime pot avea efecte mult mai mici. În cazul cutremurelor de suprafață, chiar dacă magnitudinea este mică, dezastrele pot fi uriașe. 

Mircea Radulian susține că trebuie să fim pregătiți în orice moment pentu un cutremur de o magnitudine mai mare, însă măsurile de prevenție nu sunt încă la un nivel destul de înalt.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Virus de 10 ori mai periculos decât Covid-19, noul pericol pentru umanitate! „Nu știm cum va evolua această boală, dacă ajunge la oameni!”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies