Cutremur puternic in Italia. Doua persoane au murit, iar alte zeci au fost ranite

Cutremur puternic in Italia. Doua persoane au murit, iar alte zeci au fost ranite
Cutremur puternic in Italia. Doua persoane au murit, iar alte zeci au fost ranite

Cutremur de mari proportii in Italia. Doua persoane au sfarsit sub daramaturi si alte 25 au fost ranite. Cutremurul a inregistrat o magnitudine de 4.00 pe scara Richter.

 

UPDATE: Ambasada României în Italia a contactat serviciile de protecţie civilă şi autorităţile din Ischia, pentru a verifica dacă sunt români afectaţi în urma cutremurului care a zguduit insula. De asemenea, a fost înfiinţată o celulă de criză pentru a acorda asistenţă consulară dacă va fi necesar, fiind puse la dispoziţie şi numere de telefon unde cei care au nevoie de ajutor pot suna.

 

UPDATE:  O a doua victimă a cutremurului de 4,00 grade care a lovit luni seară insula Ischia, în largul oraşului Napoli (sud), a fost descoperită, potrivit informaţiilor apărute în presa locală, informează marţi DPA.

 

Salvatorii încercau să scoată marţi dimineaţa trei copii, în viaţă, prinşi între dărâmături, în urma cutremurului cu magnitudinea de 4,0 la Ischia, o insulă turistică italiană situată în largul oraşului Napoli, în sudul Italiei, relatează AFP.

 

O femeie în vârstă a murit la Casamicciola, în nordul insulei, ucisă de bucăţi de moloz dintr-o biserică ce au căzut peste ea.

 

Aproximativ 25 de persoane au fost rănite, majoritatea uşor.

 

Salvatorii încercau să scoată dintre dărâmături trei copii, cu care comunicau, a precizat Prefectura Napoli.

 

Potrivit unui mesaj al pompierilor, un bărbat a fost scos în viaţă de sub un imobil surpat, către ora locală 2.30 (3.30, ora României). Ar fi vorba despre tatăl celor trei băieţi- inclusiv un bebeluş-, potrivit mai multor publicaţii italiene. Mama, nevătămată, ar fi dat alarma.

 

"La Casamicciola, un imobil s-a surpat, iar trei persoane au fost scoase în viaţă dintre dărâmături: două femei şi un bărbat", a precizat într-o conferinţă de presă şeful departamentul Protecţiei civile Angelo Borrelli.

 

Două mici comunităţi au fost afectate, Casamicciola şi Lacco Ameno, învecinate.

 

Pe Insula Ischia, cutremurul a fost înregistrat la ora locală 20.57 (21.57, ora României), iar epicentrul a fost localizat la zece kilometri adâncime, în nord-estul insulei.

 

Evaluată mai întâi la 3,6 de Institutul de geofizică, magnitudinea seismului a fost revizuită la 4,0.

Cutremurul a fost urmat de 14 replici, precizează Angelo Borrelli, potrivit RTV.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Acesta este fructul de sezon care combate retentia de apa!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies