Bărbatul, care este dascăl de zeci de ani, se teme pentru sănătatea sa. Ce a dezvăluit despre măsurile care s-au luat la școala unde predă.
La doar patru zile după ce a început un an nou școlar, un dascăl a decis să intre în greva foamei, la doar câteva ore după ce un primar a fost filmat în timp ce își umilește fiica.
Un învăţător diabetic a decis să intre în greva foamei întrucât conducerea şcolii nu-i permite să ţină cursuri online. Sorin Foca are 55 de ani, este învăţător la Şcoala Gimnazială Nr.2,
Pentru că medicii au anunțat în repetate rânduri că bolnavii de diabet riscă forme mai grave în cazul infectării cu noul coronavirus, dascălul care a făcut oameni mari sute de copii în ultimii 30 de ani de carieră a decis să intre în greva foamei.
Citeste si: Ți se rupe sufletul! Nepoțelul lui Marian Godină a fost batjocorit la școală din cauza bolii pe care o are
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
„Vorbesc în numele colegilor mei care n-au curajul să vorbească şi să spună că au probleme de sănătate şi ar trebui să facă orele online.
Am cerut luni, printr-o adresă adresată conducerii şcolii, să mă lase să-mi orele online pentru că am probleme de sănătate, am diabet.Citeste si: Un primar din România și-a filmat fiica, în timp ce o umilește: „Sunt cea mai obraznică”
Eu lucrez într-o comunitate de romi. Unii dintre ei au probleme de igienă. Mulţi au venit din Irlanda şi nu au stat în izolare.
Acolo va fi un focar cât de curând. La şcoală nu s-au luat toate măsurile de prevenire a bolii. Şcoala are toaletă de 12 ani în interior, care este ţinută deschisă doar la alegeri şi în timpul unor ocazii speciale. Acum este deschisă. Şcoala nu mi-a aprobat cererea sub diferite pretexte. Vreau să mă protejez şi eu şi vreau să-i protejez şi pe copii. Ei sunt familii numeroase. Doamne fereşte, dacă se întâmplă să apară un focar, se închide tot pe o rază de 50 de km”, a declarat învăţătorul pentru Adevărul de Suceava.Învățătorul a început să se simtă rău
Miercuri, glicemia învățătorului a crescut la 267 și i-a crescut și tensiunea, fapt care l-a alertat și l-a determinat să se gândească să sune la 112, dar s-a răzgândit, pentru că s-a temut să nu fie dus la Spitalul Judeţean Suceava care este spital-COVID-19.
Din nefericire, elevii săi nu au telefoane inteligente și nici calculator. Dintre cei 17 elevi pe care îi are, doar 8 au telefon, iar unul singur deține și un calculator care este necesar pentru predarea cursurilor online.
Foto: captură TV